Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Carduri grafice RTX 50 din seria NVIDIA pentru a utiliza procesul 3NM al TSMC

Carduri grafice RTX 50 din seria NVIDIA pentru a utiliza procesul 3NM al TSMC

Recent, conform mesajelor din diverse comunități online orientate către carduri grafice, NVIDIA va ieși totul pentru a dezvolta noua generație de carduri grafice RTX 50 Series, RTX 5090 prezentând îmbunătățiri semnificative ale performanței.

Rapoartele menționează că RTX 5090 va fi cu 60-70% mai rapid decât RTX 4090. RTX 5090 va utiliza viitoarea arhitectură Blackwell și este de așteptat să ajungă pe piață până la sfârșitul acestui an.

Conform informațiilor anterioare, GPU -urile din seria GB200 utilizată în seria RTX 50 va fi fabricată folosind tehnologia de proces 3NM a TSMC.

Din cele mai recente detalii scurse, numele de cod de cod GB202, RTX 5090, va înregistra o creștere de 50% a nucleelor, în valoare totală de 24.576.Aceasta este de mai mult de opt ori mai mare decât numărul de nuclee din RTX 2080 bazat pe arhitectură Turing.

Mai mult decât atât, lățimea de bandă de memorie a cardului emblematic de nouă generație va înregistra, de asemenea, o creștere de 52% prin utilizarea memoriei GDDR7 de 32 Gbps, depășind GDDR6X RTX 4090 actual.

Se preconizează că viteza ceasului va crește cu 15%, marcând una dintre cele mai mari modernizări.Acest lucru ar stimula frecvența RTX 5090 la 2,9 GHz, depășind cu ușurință 3 GHz în sarcinile de muncă pentru jocuri, în timp ce RTX 4090 se ridică la 2,52 GHz.