Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Cu ajutorul AMD și Arm, Samsung contestă încă o dată Qualcomm

Cu ajutorul AMD și Arm, Samsung contestă încă o dată Qualcomm

Cei mai mulți dintre noi ne dorim un singur lucru de la cipul din interiorul telefonului mobil, adică poate oferi toată energia cinetică dorită cu viteza dorită.

Depinde în principal de modul în care utilizați telefonul și modelul telefonului, este posibil să nu obțineți ceea ce doriți. Chiar dacă nu le cerem să facă ceva de unul singur, telefonul nostru poate face multe. Acest lucru depinde în principal de procesarea aplicației noastre de telefonie mobilă. Există întotdeauna sute de sarcini care rulează pe Tay și chiar mai multe sarcini vor fi efectuate atunci când îl utilizați de fapt. Mai important, avem nevoie de multă muncă pentru a utiliza dispozitive relativ mici cu baterie.

Qualcomm și-a dat seama de acest motiv. Seria lor Snapdragon a devenit, de asemenea, cel mai bun chipset mobil. Asta pentru că Qualcomm a cheltuit o mulțime de bani pentru a optimiza design-urile de bază ale ARM și pentru a le personaliza în produse mici și puternice. Când combinați un procesor rapid cu un procesor grafic rapid și puternic și diverse microprocesoare pentru AI sau percepție spațială, acesta poate oferi un cip excelent pentru smartphone-uri.

Am fost deja martorii creșterii și căderii propriei serii ExynosSoC de la Samsung. Deși generația actuală este un cip fiabil, îl puteți găsi în multe produse (inclusiv telefoane), dar în ceea ce privește performanțele utilizatorului, nu poate fi comparat cu produsele Qualcomm sau chiar MediaTek. Ne dorim ca telefoanele mobile să fie rezistente și fiabile, dar dorim să se dezvolte rapid.

Dacă zvonurile conform cărora Samsung și partenerii săi vor inspira viață nouă în seria Exynos sunt adevărate (cred că este așa), atunci Exynos ar putea face o revenire mare. Știm deja că Samsung a dezvoltat un GPU personalizat de înaltă performanță în colaborare cu AMD, comparabil cu Adreno Qualcomm. Pentru că AMD nu este doar o companie care produce plăci grafice pentru PC. Proiectează și autorizează un procesor de aplicații de nivel mondial, construit pe baza designului personalizat, și veți vedea un AMDAP în PS5.

Dar o GPU rapidă este doar o parte din ea și dacă CPU nu o poate executa, nu este mare lucru. Aici intră în scenă ArmHoldings. Arm este o companie care deține o licență și proiectează procesorul folosit de fiecare telefon. Qualcomm, Apple și MediaTek folosesc toate design-urile procesorului ARM și le personalizează pentru a ajusta performanța. Samsung a făcut acest lucru și cu brandul său Exynos, dar încă nu a făcut următorul pas.

Dar Arm se întâmplă să aibă un plan cu totul nou, iar Samsung este una dintre primele sale colaborări / clienți. Acesta este proiectul lui Arm Cortex-X. Cortex-X este un nou design de platformă de bază ARM care permite clienților să participe la întregul proces de fabricație și proiectare. În comparație cu designul standard ARM, performanțele oferite inițial de programul Cortex-X sunt majorate cu 30%, asigură dublul puterii de procesare AI și garantează o durată de viață mai lungă a bateriei. Indiferent de metrica adoptată, programul Cortex-X pare deja un câștigător.

Dacă Samsung cooperează cu Arm pentru a construi un nucleu personalizat al procesorului pentru platforma Exynos și cooperează cu AMD pentru a obține performanțe excelente ale GPU, atunci vom vedea câteva ExynosSoCs uimitoare în telefoane precum GalaxyNote. Chipuri care pot fi livrate excesiv și puternic, care pot conduce tablete și Chromebookuri la viteza dorită.

este foarte important. Nu doar pentru noi.

În ultimii ani, clienții din afara Americii de Nord (Samsung, de obicei, lansează telefoane folosind ExynosSoC) s-au plâns adesea că telefoanele lor Galaxy nu pot oferi aceleași performanțe și durată de viață a bateriei pe care o obținem în versiunea Qualcomm Snapdragon. Având în vedere că prețurile sunt aceleași, nimeni nu îi poate acuza. Proiectarea Exynos cu binecuvântarea AMD poate inversa această situație și, probabil, în final, vom fi cei care își doresc diferite procesoare.

Satisfacerea clienților este bună atât pentru clienți, cât și pentru Samsung. În același timp, ExynosSoC, care este comparabil cu Snapdragon, va rupe și controlul Qualcomm în întreaga industrie mobilă. În afara Apple, Qualcomm este forța motrice a tehnologiei mobile. Sperăm să vedem cipuri Snapdragon în telefoanele mobile, deoarece acestea sunt, probabil, cele mai bune. Aceasta înseamnă că aproape fiecare mare producător de telefoane este un client Qualcomm.

Deși companii precum Apple, MediaTek și Samsung au oferit suficiente oportunități competitive pentru a împiedica Qualcomm să preia conducerea în acest domeniu, compania are încă o influență puternică în fiecare producător de telefoane Android. Dacă doriți un telefon mobil care poate fi folosit oriunde din cauza brevetelor sale de tehnologie de rețea, trebuie să aveți Qualcomm. Compania a cheltuit mult timp și bani pentru a dezvolta tehnologia și a obținut în cele din urmă o licență la un cost corespunzător. Dar Qualcomm știe, de asemenea, că performanțele oferite de jetoanele sale o depășesc cu mult pe cele ale concurenților săi, iar producătorii de telefoane Android o vor lua în considerare pe primul loc.

Dacă Samsung Semiconductor (divizia de producție a cipurilor sale) poate oferi Exynos la fel de bun sau mai bun decât Syndragon, atunci totul se va schimba. Vom avea mai multe companii care fac tot posibilul să ofere ceea ce ne dorim la un preț pe care ni-l putem permite, iar în calitate de consumatori, acest lucru este exact ceea ce vrem să vedem.