Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > De ce Intel întârzie procesul de 10nm?

De ce Intel întârzie procesul de 10nm?

Recent, Intel CEOBobSwan a vorbit despre unele subiecte legate de companie, iar unele dintre ele s-au gândit la motivele pentru care 10nm nu poate fi lansat. El a spus: "În punctul în care procesul devine tot mai dificil, am înființat. Un obiectiv mai radical. De atunci, finalizarea unor noi procese a fost întârziată. "

Procesul de 14nm al Intel a fost utilizat de aproape cinci ani de când a fost lansat oficial la sfârșitul lui 2014. Acesta poate fi cel mai lung proces utilizat de Intel în mai mult de un deceniu. Dezvoltarea proceselor devine din ce în ce mai dificilă, iar timpul pentru a amâna utilizarea formală a forțat din nou și din nou Intel să își revizuiască planurile de produse și foile de parcurs de mai multe ori în ultimii ani.

De asemenea, 14nm a experimentat o extensie în stadiu incipient, ceea ce a dus la eșecul parțial al strategiei Intel-Tick-Tock. Broadwell, care ar fi trebuit lansat la mijlocul anului 2014, este nucleul de cinci generații. Din cauza extensiei de 14nm, Intel a introdus seria HaswellRefresh, cum ar fi clasicul. E3-1231V3 și i7-4790k sunt produsele acestei reîmprospătare.

În ultimii ani, datorită întârzierii serioase a procesului de 10nm, strategia Tick-Tock a fost complet abandonată și procesul a fost profund excavat. Așa că am văzut produsele celor opt generații și nouă generații ale procesului Core II 14nm ++, și chiar este posibil să vedem cea de-a 14-a generație a 10-a generație Core la sfârșitul acestui an sau anul viitor.

În scopul procesului de 10nm, Intel a stabilit inițial un obiectiv de creștere a densității tranzistorului de 2,7 ori comparativ cu procesul de 14nm. Acest obiectiv radical a făcut 10nm să se confrunte cu un grad considerabil de dificultate, ceea ce a dus la întârzierea continuă. Când BobSwan a fost întrebat despre problema nodului de 7nm după 10nm, el a răspuns că de data aceasta le-a stabilit un obiectiv de creștere a densității cu un factor de două și a arătat că 7nm este deja în curs de dezvoltare și va fi lansat oficial în decurs de doi ani.

Intel are în prezent câteva companii care combină proiectarea chips-urilor de înaltă performanță cu fabricarea de jetoane de proces de ultima generație. Insistența cu privire la utilizarea propriilor procese pe CPU le-a făcut obosiți de provocările cu care sa confruntat AMD în ultimii doi ani. Nu cu mult timp în urmă, au existat știri. Intel va alege o terță parte pentru a-și crea propriul GPU nou. De asemenea, arată că acestea se află într-o perioadă de deficit în ceea ce privește capacitatea. Sper că Intel poate supraviețui acestui timp dificil și va continua să conducă industria ca lider în industria semiconductorilor.