Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > De ce investitorii iubesc TSMC mai mult decât Samsung

De ce investitorii iubesc TSMC mai mult decât Samsung

La 11 decembrie, Bloomberg a raportat că, în comparație cu Samsung, preferința investitorilor pentru TSMC este simplă, adică dividendele TSMC pentru investitori sunt mai bune și mai fiabile.

Cele mai recente date arată că valoarea de piață a TSMC a ajuns la 282.745 miliarde USD, depășind Samsung ca cea mai valoroasă companie din Asia. Bloomberg a subliniat că în ultimii patru ani, TSMC a menținut o rată anuală de distribuție a dividendelor de 50% până la 60%, ceea ce este de aproximativ trei ori mai mare decât Samsung.

CW Chung, șeful diviziei tehnologice Pan Asia la Nomura Securities din Coreea, a subliniat că activitatea TSMC înregistrează o creștere constantă și că investitorii nu au fost niciodată dezamăgiți de compensația acționarilor în ultimii ani. Prin urmare, TSMC a devenit un stoc pe care investitorii asiatici trebuie să îl dețină.

Samsung a planificat inițial să anunțe o nouă politică de compensare a acționarilor pe trei ani în iulie a acestui an, dar a fost amânată până anul viitor din cauza incertitudinilor externe și este dificil să prezice fluxul de numerar gratuit.

Pe lângă avantajul de dividend pe care Bloomberg a declarat-o, performanța TSMC în acest proces este, de asemenea, puțin mai bună. În prezent, capacitatea de producție de 7 nm a TSMC a fost în cantitate redusă, dar capacitatea de producție Samsung nu a fost redusă. 5mm-ul TSMC va debuta anul viitor, iar acesta va fi susținut de Apple și Huawei. În plus, rezultatele producției de încercare a procesului TSMC de 5 nm arată că numărul tranzistorilor este de 1,8 ori mai mare decât al 7nm, în timp ce Samsung a crescut doar cu 20%, iar consumul de energie al TSMC și alte performanțe de cip au depășit concurența.