Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Fricțiunile comerciale inhibă producătorii de cipuri din SUA în loc de Huawei

Fricțiunile comerciale inhibă producătorii de cipuri din SUA în loc de Huawei

Zacks Equity Research a scris în Yahoo Finance că războiul comercial i-a suprimat pe producătorii americani de cipuri decât pe Huawei.

Stocurile de cip au scăzut din cauza Huawei

În 2018, întreaga piață americană a reprezentat doar 6,6% din veniturile totale ale Huawei de peste 105 miliarde de dolari. Compania se concentrează pe rețele de telecomunicații, tehnologia informației, dispozitive inteligente și servicii cloud. Se bazează pe furnizarea de cipuri și tehnologie de la mai multe companii mari și mijlocii din SUA.

Din 70 de miliarde de dolari în piese și componente achiziționate de Huawei anul trecut, 11 miliarde de dolari au fost achiziționate de la companii americane, inclusiv Qualcomm, Intel și Micron.

Anunțul lui Trump din 9 august a provocat o lovitură grea pentru stocurile de cipuri, deși unele dintre ele au revenit înainte de închidere din cauza clarificărilor de la Casa Albă. AMD a scăzut cu aproape 2%, dar a crescut cu 1% înainte de încheiere, Micron Technology, Intel și Sijia News au scăzut cu 2%, 2,5% și 3%.

Stocurile AMD, Micron Technology, Sijiaxun și Qualcomm au crescut până în acest an cu 75,7%, 32,8%, 13,8%, 22,7% și 15,6%, iar Intel a scăzut cu 2,8% în același timp.

Următorul pas al lui Huawei?

Huawei a bătut Apple pentru a deveni cel de-al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu scopul de a-l depăși pe Samsung pentru a prelua conducerea. La 30 iulie, a lansat prima jumătate a anului, cu o creștere de 23,2%.

Având în vedere restricțiile comerciale, Huawei a planificat să investească 800 de milioane de dolari SUA pentru construirea unei noi fabrici în Brazilia. Compania a construit o unitate în São Paulo pentru a produce echipamente de telecomunicații pentru operatorii de telefonie mobilă, iar noua fabrică își va crește potențialul în modeme și procesoare.

TSMC, cel mai mare producător de cipuri din lume, a confirmat că Huawei va continua să furnizeze Huawei, indiferent de interdicția din SUA. De când CFO Meng Zhouzhou a fost reținut anul trecut, Huawei a stocat piese și componente și a certificat și furnizori non-americani care vor susține lanțul de aprovizionare pe termen lung.

În același timp, Huawei are două cipuri noi proiectate de compania sa de cipuri, HiSilicon, inclusiv Kirin 985, care este fabricat prin litografie EU 7nm. Huawei va lansa seria Mate30 de smartphone-uri de înaltă calitate bazată pe cipuri noi. De asemenea, compania a lansat versiunea 5G a telefonului Mate20X.

  in concluzie

Restricțiile comerciale nu pot afecta veniturile Huawei, dar afectează vânzările producătorilor de cipuri din SUA. Huawei își înlocuiește furnizorii din SUA cu furnizori din alte părți din Asia. Atât Murata Manufacturing Co., Ltd., cât și Liji Electronics din Taiwan au primit comenzi crescute.