Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Cel mai important material semiconductor nou pentru generația 5G: SiC

Cel mai important material semiconductor nou pentru generația 5G: SiC

În generația 5G, produsele 5G au în mare parte putere mare, presiune ridicată, temperatură ridicată și alte caracteristici. Deoarece materiile prime tradiționale de siliciu (Si) nu pot depăși pierderile de înaltă tensiune și frecvență ridicată, ele nu mai pot satisface nevoile tehnologice ale noii generații. Acest lucru face ca carbura de siliciu (SiC) să înceapă să-și pună amprenta.

Avantajele componentelor electronice realizate din SiC față de Si provin în principal din trei aspecte: reducerea pierderilor de energie în procesul de conversie a energiei electrice, miniaturizarea mai ușoară și rezistența mai mare la temperatură și presiune.

Potrivit raportului Yole Développement, mărimea pieței semiconductorilor de putere SiC va crește până la 2 miliarde de dolari până în 2024, cu un CAGR de aproximativ 30% între 2018 și 2024. Printre acestea, piața auto este, fără îndoială, cel mai important factor de conducere, iar proporția sa pe piața semiconductorilor de putere SiC va ajunge la 50% până în 2024.


Cea mai mare piață de aplicații SiC: electronică auto

Deoarece SiC poate asigura o densitate mai mare a curentului, este adesea folosit pentru a face componente semiconductoare de putere. Potrivit lui Yole, cea mai mare piață de aplicații pentru SiC provine de la automobile. În comparație cu soluțiile tradiționale, soluțiile care folosesc SiC pot face sistemul mai eficient, mai ușor și mai compact.

În prezent, aplicațiile componentelor SiC în vehiculele noi cu energie sunt în principal unități de control a puterii (PCU), invertoare și încărcătoare de vehicule.

Unitatea de control a puterii: Acesta este nervul central al sistemului electric al vehiculului, care gestionează direcția fluxului și viteza de transmisie între energia electrică din baterie și motor. PCU-urile tradiționale sunt fabricate din siliciu, iar pierderea de putere atunci când curenții puternici și tensiunile mari trec prin tranzistoare și diode de siliciu este principala sursă de pierdere de energie pentru vehicule hibride. În ceea ce privește utilizarea materiilor prime SiC, pierderea de energie în acest proces poate fi redusă cu aproximativ 10%.

Invertor: SiC este utilizat în invertoarele automobilistice, care pot reduce foarte mult dimensiunea și greutatea invertorului și pot realiza economii ușoare și de energie. La același nivel de putere, dimensiunea pachetului modulului complet SiC este semnificativ mai mică decât cea a modulului Si, aproximativ 43%, iar pierderea de comutare poate fi redusă cu 75%.


Tesla Model 3 este un invertor SiC produs de ST și Infineon. Este prima fabrică auto care integrează toate modulele de putere SiC în invertorul principal.

Încărcătoare auto: Componentele SiC accelerează pătrunderea lor în câmpul încărcătoarelor auto. Conform statisticilor Yole, începând cu 2018, peste 20 de producători auto au adoptat componente încărcătoare SiC SBD sau SiC MOSFET în încărcătoarele auto, iar această piață va păstra o creștere de 44% până în 2023.

Lanț de industrie SiC

Modelul global al industriei SiC arată cele trei poziții puternice ale Statelor Unite, Europei și Japoniei. Printre ele, aceasta este dominată de Statele Unite, reprezentând aproximativ 70% până la 80% din valoarea producției globale de SiC. Principalele companii sunt Cree, Transphorm, II-VI, Dow Corning.

În Europa, are un lanț complet de industrie SiC, incluzând substrat, epitaxi, componente și lanțuri pentru industria de aplicații. Principalele companii sunt: ​​Siltronic, ST, IQE, Infineon etc.

Japonia este lider în dezvoltarea echipamentelor și modulelor SiC. Principalele companii sunt: ​​Panasonic, ROHM Semiconductor, Sumitomo Electric, Mitsubishi Chemical, Renesas, Fuji Electric etc.

Deși China este implicată, dezvoltarea sa este încă la început, iar scara sa este cu mult mai mică decât cea a celor trei țări menționate mai sus. Fabrica chineză are în prezent machete în substraturi, epitaxie și componente. Principalele companii sunt: ​​CLP, Tianke Heda, Tyco Tianrun, Shandong Tianyue, Dongguan Tianyu, Shenzhen Basic Semiconductor, Shanghai Junxin Electronics, Sanan Integration etc.