Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Departamentul de Comerț al SUA va introduce noi reguli, iar Huawei poate deveni o țintă cu arcul.

Departamentul de Comerț al SUA va introduce noi reguli, iar Huawei poate deveni o țintă cu arcul.

Potrivit Reuters, un oficial al Departamentului de Comerț al SUA a declarat marți că Ministerul Comerțului „ia în considerare și evaluează” punerea în aplicare a unui ordin executiv la Casa Albă, care este de așteptat să deschidă calea pentru intrarea Chinei în SUA lanț de aprovizionare cu telecomunicații

De când Casa Albă a anunțat că lanțul de furnizare a industriei de telecomunicații a intrat într-o situație de urgență națională, Departamentul de Comerț al SUA a fost programat să implementeze reglementări relevante la începutul lunii octombrie.

Oficialul Departamentului de Comerț al SUA, Eileen Albanese, a declarat că reglementările relevante sunt luate în considerare și revizuite, dar nu a furnizat un calendar specific. Dar ea a adăugat că aceste reglementări sunt „încă nu complet pregătite”.

Casa Albă a solicitat Ministerului Comerțului să formuleze reguli relevante în mai. În aceeași zi, Departamentul de Comerț al SUA a inclus și Huawei ca așa-numită „listă de entități”, pe motive de riscuri de securitate națională. De atunci, companiile americane au fost blocate să vândă tehnologie și produse către Huawei.

Deși înalți oficiali ai guvernului american au încurajat companiile americane să solicite licențe pentru a vinde produse către Huawei, Departamentul de Comerț al SUA nu a răspuns încă la peste 200 de cereri de licență primite.

În același timp, luni, Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA (FCC) intenționează să voteze dacă Huawei și ZTE au o „amenințare la adresa securității naționale” în noiembrie. FCC a subliniat că Statele Unite nu își pot permite să își asume riscuri și noroc în ceea ce privește 5G și securitatea națională a SUA. În același timp, departamentul intenționează să interzică operatorilor americani să utilizeze 8,5 miliarde de dolari din fondurile proiectului guvernamental pentru a achiziționa echipamente sau servicii de la cele două companii.

Guvernul american presează pas cu pas compania chineză, făcând un negativ clar și făcând un lucru care trebuie votat devine lipsit de sens. Cu toate acestea, Eileen Albanese a spus încă că cererea de licență este încă în curs, dar a refuzat să ofere un calendar pentru eliberarea licenței.

Raportul a subliniat că unii observatori chinezi consideră că Huawei este un pion al războiului comercial din Sino-SUA, deoarece administrația Trump speră să forțeze China să facă concesii sancționând Huawei.