Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > TSMC va trimite mii de ingineri la fabrica de wafer din SUA

TSMC va trimite mii de ingineri la fabrica de wafer din SUA


La începutul lunii noiembrie, TSMC a trimis 300 de angajați către zboruri charter în Statele Unite. În următoarele luni, vor mai fi încă șase zboruri charter, aducând un total de peste 1000 de ingineri și familiile lor în Statele Unite.

Potrivit Business Week, un raport al mass -media din Taiwan, inginerii trimiși de TSMC către Statele Unite nu sunt doar forța principală a fabricii de wafer Arizona a companiei, ci și talentele cheie pentru revitalizarea industriei semiconductorilor din Statele Unite.

Se raportează că fabrica de wafer Arizona din TSMC va organiza ceremonia „Prima relocare a mașinilor” la începutul lunii decembrie. Potrivit Market News, TSMC va invita președintele american Biden să participe. TSMC nu a confirmat acest lucru, dar a spus că, în decembrie, a planificat să invite oaspeți, inclusiv clienți, furnizori, academicieni și reprezentanți guvernamentali să sărbătorească etapa importantă a primului lot de utilaje și echipamente care ajung la fabrică.

TSMC a subliniat că, odată cu sosirea utilajelor și echipamentelor, uzina a fost parțial finalizată. În continuare, va fi gata să se mute în primul lot de echipamente de ultimă oră pentru fabricarea semiconductorilor; Construcția fabricii din Arizona 5NM a început în urmă cu aproximativ 18 luni, iar progresul în construcții este de așteptat să înceapă producția în masă în 2024, cu o capacitate lunară de 20000 de piese.

Această „decontare” a TSMC a adus, de asemenea, beneficii semnificative în zona locală. Consiliul de Dezvoltare Economică Phoenix (GPEC) a estimat că fabrica va crea aproape 4300 de locuri de muncă directe și indirecte în 10 ani, ceea ce este echivalent cu o creștere de 20% a numărului de locuri de muncă cu semiconductor din regiune. În același timp, prețul local al locuințelor „a crescut cu valul”. Conform sondajului, prețul median al locuințelor din Phoenix a crescut de la 290000 de dolari în 2020 la aproape 450000 de dolari în octombrie a acestui an.