Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Raportul acționarilor TSMC arată că strategia din acest an este calitativă

Raportul acționarilor TSMC arată că strategia din acest an este calitativă

  Primul raport anual al TSMC, condus de președinte și președintele Liu Wei Deyin Zhejia, a fost eliberat. Se spune că procesele avansate, cum ar fi 7nm și 5nm, în conformitate cu așteptările și sunt optimiști cu privire la tendințele industriei de 5G si inteligenta artificiala (AI). Condu creșterea industriei de semiconductoare în viitor. Cu toate acestea, datorită eficienței headwind, este de așteptat în acest an planul pentru capacitatea de a crește cu doar 2%.


Raportul acționarilor Liu Deyin și Wei Zhejia raportul anual arată că 2018 este anul în care TSMC a pus în aplicare mai multe etape, inclusiv veniturile, profitul net și câștigurile pe acțiune timp de șapte ani consecutivi și producția de masă cu succes a procesului de 7 nanometri conducând aceeași industrie timp de cel puțin un an.

Cu toate acestea, în comparație cu 2017 și 2018, rata anuală de creștere a capacității de producție a fost de 10%, respectiv de 8%. Capacitatea Planul de TSMC în acest an este de așteptat să crească cu doar 2%, ajungând la 12 milioane de napolitane 12-1300-inch. În ceea ce privește vânzările de napolitane, procesele avansate continuă să mențină 60-70% din veniturile obținute din plachete.

Așteptăm cu nerăbdare acest an, TSMC a spus că, din cauza economiei globale slabe și creșterea comerțului internațional, acesta va încerca să consolideze figura principală a activității sale, să accelereze diferențierea tehnologiei și pentru a spori securitatea rețelelor și a proteja informațiile confidențiale. măsuri. În același timp, se crede că 5G și AI vor fi următoarele două cinetica de creștere a industriei de semiconductori.

Livrările de TSMC pentru plachetelor a ajuns la 10,8 milioane de napolitane de 12 inch, anul trecut, o creștere de 2,9%, oferind 261 de procese diferite, care produc 1.436 de produse diferite pentru 481 de clienți și de raportare a cotei de piață în producția de servicii circuite integrate. Acesta a crescut timp de nouă ani și a ajuns la 56%.

În ceea ce privește procesele avansate, în plus față de producția de masă cu succes a 7nm lider in tehnologie industria de tehnologie 7nm a doua generație (N7 +) a intrat în faza de proces de producție în luna august a anului trecut și a primit cu succes de investiții de la clienți și verificarea completă a produsului. Se așteaptă ca acest an să fie produs în masă. Aceasta va deveni prima tehnologie lithografică a proceselor ultra-violete din industrie (EUV). Comparativ cu tehnologia 7nm, densitatea de tranzistori N7 + este crescută cu aproximativ 20%, iar consumul de energie a scăzut cu aproximativ 10%.

În plus, TSMC a declarat că progresul în dezvoltarea procesului de 5nm este în concordanță cu așteptările. Este de așteptat ca pre-producție va începe în al doilea trimestru al acestui an, precum și proiectarea de produse de consum va fi finalizat în prima jumătate a anului, iar producția de masă va urma, în prima jumătate a anului 2020. 3nm, va intra în stadiul general al dezvoltării.

Veniturile consolidate TSMC pentru întregul an, anul trecut au fost NT $ 1,03 trilioane (aceeași unitate), o creștere de 5,5% față de anul precedent de 977.45 miliarde de yuani; profitul net după impozitare a fost 351130000000. yuani și câștigurile pe acțiune este de 13,54 yuani. Creștere de 2,3%. Anul trecut marja de profit brut a fost de 48,3%, o scădere de 2,3 puncte procentuale față de anul precedent; rata profitului operațional a scăzut cu 2,2 puncte procentuale, până la 37,2%. Marja profitului net după impozitare a fost de 34%, în scădere cu 1,1 puncte procentuale, de la 35,1% în anul precedent.