Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Coreea de Sud adaugă 6,5 miliarde de dolari în finanțarea cercetării pentru a reduce dependența de importurile japoneze

Coreea de Sud adaugă 6,5 miliarde de dolari în finanțarea cercetării pentru a reduce dependența de importurile japoneze

Potrivit Reuters, Coreea de Sud a anunțat luni că intenționează să investească aproximativ 7,8 trilioane câștigate (6,88 miliarde de dolari) în cercetare și dezvoltare în următorii șapte ani pentru a promova producția locală de materiale și echipamente, reducând astfel dependența de importurile japoneze.

Japonia a eliminat Coreea de Sud de pe „lista albă” a preferințelor comerciale vineri trecute. Președintele Coreei de Sud, Wen Zaiqi, a organizat o reuniune a cabinetului de urgență în data de 2, criticând mișcarea Japoniei: „Respingerea Japonei a eforturilor diplomatice de rezolvare a problemei este un act foarte nesăbuit care a agravat și mai mult situația.” A spus: "Regret profund." El a subliniat, de asemenea, că în octombrie anul trecut, procesul de muncă obligatoriu din cel de-al Doilea Război Mondial în Curtea Supremă din Coreea de Sud a decis că companiile japoneze trebuie să despăgubească, iar măsurile luate de Japonia astăzi sunt „represalii economice clare”.

În iulie a acestui an, Japonia și-a consolidat controlul exportului asupra mai multor materii prime necesare fabricării cipurilor în Coreea de Sud. Această mișcare din Japonia poate perturba lanțul mondial de aprovizionare cu semiconductor de giganți tehnologici, precum Apple și Huawei.

Coreea de Sud intenționează să crească nivelul de „autosuficiență” de 100 de componente, materiale și echipamente cheie pentru a stabiliza oferta pentru următorii cinci ani. Aceste componente, materiale și echipamente cheie sunt utilizate pentru fabricarea cipurilor, afișajelor, bateriilor, automobilelor și altor produse.

Guvernul sud-coreean a declarat într-o declarație că planul își propune să „rezolve punctele slabe structurale din industria de materiale, componente și echipamente coreene. Aceste puncte slabe sunt că aceste industrii depind în mare măsură de anumite țări. & Quot;

În această declarație de 51 de pagini, Coreea de Sud a propus, de asemenea, o serie de măsuri pentru stimularea ofertei interne, inclusiv finanțarea pentru achiziții de peste mări de peste 2,5 trilioane câștigate.