Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Samsung reduce producția LCD și își orientează atenția spre afișoare QD-OLED

Samsung reduce producția LCD și își orientează atenția spre afișoare QD-OLED

20 august Știri Samsung a fost unul dintre cei mai importanți producători de afișaje de ceva vreme, iar cea mai recentă inovație va fi panoul său cuant dot OLED (QD-OLED). Compania a folosit deja tehnologia Quantum Dot (QD) pentru televizoarele sale, iar panourile OLED au devenit elementul principal al diviziei sale mobile pentru mai bine de un deceniu. Acum, obiectivul Samsung este de a combina avantajele ambelor tehnologii de afișare într-o singură soluție de afișare.

Un nou raport al Korea Herald a spus că Samsung a început să își limiteze linia de producție LCD la fabrica sa din Coreea de Sud, în principal din cauza rentabilității și a cererii mai mici. Acest lucru va permite, de asemenea, alocarea mai multor resurse pentru noile ecrane QD-OLED. Li Dongxun, CEO Samsung Display, a confirmat că compania se va pregăti în curând să lanseze primul său panou QD-OLED, dar nu a furnizat detalii despre momentul sau ce echipamente vor debuta.

Ecranele cu punct cuantic sunt în esență un hibrid între afișajele LCD tradiționale și OLED. În loc să utilizeze iluminare LED, folosesc un LED albastru luminat separat, care transformă lumina în roșu și verde, consumând mai puțină energie în proces. Panourile QD-OLED vor folosi pixeli OLED albastre și puncte cuantice LED pentru o mai mare eficiență și precizie a culorii.

Potrivit analiștilor din industrie, Samsung intenționează să investească 10 trilioane câștigate (8,3 miliarde de dolari SUA) pentru producția QD-OLED, primul produs va fi televizorul high-end.