Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Vicepreședinte Samsung Electronics: Piața cipurilor de memorie începe să prezinte semne de recuperare

Vicepreședinte Samsung Electronics: Piața cipurilor de memorie începe să prezinte semne de recuperare

Conform rapoartelor mass-media străine, Kim Ki-nam, vicepreședinte al gigantului sud-coreean Samsung Electronics, a declarat marți că piața cipurilor de memorie începe să prezinte semne de îmbunătățire, ceea ce face ca Samsung Electronics să aibă în vedere cu atenție începutul celui de-al doilea fabrică de cipuri de memorie trimestrială din Pyeongtaek, timp Gyeonggi.

Vicepreședintele Samsung Electronics a declarat presei la emisiunea CES de la Las Vegas: "Există semne că piața se recuperează. Dar este totuși dificil să prezicem cât de mult se va recupera piața și ce factori vor fi dificil de prezis. "

Cea de-a doua fabrică Samsung de cipuri de memorie este pe punctul de a fi finalizată, iar suprafața sa este echivalentă cu 400 de terenuri de fotbal. Uzina este programată să înceapă producția în acest an. Un raport publicat de Institutul de Finanțe Asiana afirma că prețurile cipurilor se vor stabiliza în primul trimestru al acestui an și se vor recupera în al doilea trimestru.

Kim a spus că Samsung va putea decide în curând să înceapă a doua fabrică de cipuri de memorie la Pyeongtaek, pe baza tendințelor pieței. "Vom lua decizii bazate pe schimbarea condițiilor de piață și a aranjamentelor noastre (de afaceri)", a spus el. „În ceea ce privește dacă această fabrică va produce masă cipuri NAND avansate, Kim a spus:„ Depinde și de condițiile pieței. "

Raportul financiar preliminar al companiei, lansat miercuri, a arătat că activitatea de semiconductor Samsung trebuie să recupereze în prima jumătate a acestui an, încetând tendința descendentă a anului trecut.

Mai devreme, Samsung a anunțat că compania a încasat 59 de trilioane câștigate (aproximativ 50,2 miliarde de dolari) în vânzări în al patrulea trimestru al anului 2019 și a avut un profit operațional de 7,1 trilioane câștigate.

Din cauza scăderii cererii și prețurilor de cip, vânzările și profitul operațional al companiei au scăzut cu 0,46%, respectiv cu 34,26%.

Pentru întregul an al anului 2019, profitul operațional al companiei a scăzut cu 52,95% de la an la 27,71 trilioane câștigate; veniturile au scăzut 5,85% față de anul anterior, până la 22.952 milioane câștigate. Acesta este cel mai mic profit din exploatare al companiei din 2015 și cel mai mic venit din 2016.

Observatorii pieței au spus că slăbiciunea pe piața de cipuri este de așteptat să se ușureze încă din primul trimestru al acestui an și au subliniat că raportul de câștiguri al patrulea trimestru al Samsung a depășit ușor așteptările pieței.

Industria semiconductorilor a prezentat acum semne de recuperare. În același timp, datorită introducerii serviciilor 5G și a telefoanelor cu ecran pliabil, cererea de pe piață pentru smartphone-uri a fost de asemenea introdusă. Unii analiști prognozează că profitul de operare al Samsung în acest an poate crește cu până la 40%.