Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Suspendarea de producție a lui Renesas poate afecta industria semiconductorilor din Taiwan

Suspendarea de producție a lui Renesas poate afecta industria semiconductorilor din Taiwan


  Nikkei a raportat că, ca răspuns la scăderea accentuată a cererii de automobile din China, gigantul japonez de semiconductori Renesas intenționează să suspende temporar 13 dintre cele 14 centrale ale sale, iar producția în 2019 va fi redusă cu mai mult de 10% față de 2018. lanțuri, TSMC, ASE și KYEC suferă.

Renesas este cel de-al treilea producător mondial de semiconductoare din lume. Conform analizei de piață, Renesas a fost un partener important al TSMC pentru o lungă perioadă de timp. Este primii zece clienți, și piața este în cauză. Renesas va crește comenzile de la turnătorii după ce va opri producția? Proporția, dacă este afectată de războiul comercial dintre SUA și China, duce la o scădere a vânzărilor în China continentală și la temerile legate de reducerea proporției producătorilor de echipamente originale din Taiwan sau a partenerilor de testare sigilați; dar unii operatori cred că dacă extinderea subcontractării, TSMC, ASE și KYEC I va beneficia de ea.

Cu toate acestea, de la Renesas, cele mai avansate microcontrolere de vehicule de proces de 28nm au fost livrate la TSMC. Cipul a fost adoptat de numeroase fabrici de piese auto și depozite de renume mondial, cum ar fi Denso, și va fi pe deplin utilizat de TSMC anul viitor. Producția, așteptările pieței, impactul suspendării producției de Renesas asupra plantelor din Taiwan este doar pe termen scurt.

Potrivit Nikkei News, cele șase fabrici din Renesas din Japonia vor fi închise timp de o lună de la sfârșitul lunii aprilie și o lună în luna august. Cele trei fabrici din Japonia vor fi închise pentru câteva săptămâni între aprilie și septembrie; patru fabrici de peste mări din China și Malaezia vor fi de asemenea închise timp de câteva săptămâni.

Aceasta veste a scazut pretul actiunilor Renesas pe locul 7, ajungand la 15%, pana la 584 de yeni, cel mai mare declin din mai 2013. Mai mult de jumatate din veniturile companiei Renesas provin din cipurile auto si se bazeaza pe autovehicule precum Toyota, Ford si Nissan.

Raportul a subliniat că închiderea fabricii pentru mai mult de o lună este foarte rară în această industrie. Este evident că impactul încetinirii economice a Chinei sa răspândit de la multe părți, cum ar fi piese electronice la metale. Renesas este cunoscut pentru producerea de microcontrolere pentru automobile, aparate de uz casnic și mașini-unelte, dar cererea chineză pentru automobile, aparate de aer condiționat, mașini-unelte și alte produse a scăzut mult mai mult decât se aștepta. Renesas speră să reducă semnificativ capacitatea de a reduce creșterea continuă a inventarului de cipuri și de a spori eficiența producției.

Renesas a emis un comunicat de presă pe data de 7, spunând că mass-media a raportat recent că a fost suspectat că Renesas va închide temporar fabrica. Aceste rapoarte nu s-au bazat pe anunțul lui Renesas. Renesas are în vedere măsuri de punere în aplicare pentru suspendarea temporară a producției pe baza cererii viitoare, inclusiv suspendarea producției fabricii pentru o perioadă de până la două luni și închiderea fabricii din spate pentru mai multe săptămâni. Toate deciziile specifice de suspendare a producției vor lua în considerare tendințele cererii și livrarea clienților. .

Producția anuală a companiei Renesas pentru anul 2019 este de așteptat să fie cu mai mult de 10% mai mică decât în ​​2018. Vânzările companiei au scăzut anul trecut cu 3%, până la 757,3 miliarde de yeni (6,78 miliarde dolari).