Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Qualcomm: Wi-Fi 6 redefinește rețea Concordanța în bandă dublă este mai practică decât 160MHz

Qualcomm: Wi-Fi 6 redefinește rețea Concordanța în bandă dublă este mai practică decât 160MHz

Odată cu deschiderea cortinei comerciale 5G, Wi-Fi 6 a fost promovat comercial de la stabilirea standardului anul trecut. Deoarece dispozitivele mainstream cum ar fi iPhone11 și Samsung S10 au obținut primul suport Wi-Fi6 anul trecut, producători precum Huawei și Xiaomi au activat și pe Wi-Fi 6 anul acesta, lansând routere Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6-mobile telefoane.

Ca tehnologie de redefinire a legăturilor de rețea, cea mai importantă îmbunătățire a Wi-Fi 6 este de a reduce congestia și de a permite conectarea mai multor dispozitive la rețea. În același timp, complementaritatea și sinergia dintre Wi-Fi 6 și 5G vor spori și mai mult rețelele mobile ale utilizatorilor în viitor. Folosește experiență.

La o conferință de comunicare media susținută recent de Qualcomm, directorul de marketing al produselor Qualcomm Hu Peng și managerul de produse Ye Sukun au prezentat progresul Wi-Fi6 din perspectiva rețelei și terminalelor, precum și cea mai recentă platformă Networking Pro și subsistemul FastConnect 6800, care arată final până la sfârșit Avantajul tehnologiei Wi-Fi 6.

Wi-Fi6 redefinește rețeaua

După 20 de ani de Wi-Fi devenind un standard fix și fiind din ce în ce mai acceptat, astăzi, creșterea mai multor terminale mobile și aplicarea pe scară largă a caselor inteligente au făcut ca locuințele noastre să aibă scenarii de Wi-Fi de înaltă densitate; diverse jocuri mobile Și serviciile cloud au creat, de asemenea, un număr mare de cerințe pentru rețeaua de domiciliu. Consumatorii doresc să se bucure de o lățime de bandă mai mare, o latență mai mică și să garanteze mai complet experiența de conectare a unui număr mare de terminale inteligente din casă. Urmărirea mai multor oameni. În locuri publice mari, rețele wireless de înaltă calitate, de înaltă încredere în construcții inteligente, cum ar fi fabricile au devenit, de asemenea, o punte importantă pentru zeci de mii de utilizatori și gestionarea și conectarea echipamentelor inteligente din parc.

Din această perspectivă, Wi-Fi 6 are acum misiunea istorică de lățime mare de bandă, latență scăzută și conectivitate multi-utilizatori. Ceea ce au nevoie oamenii nu sunt doar conexiuni cu fir pentru rețea, ci și conexiuni de înaltă calitate, care pot satisface nevoile erei exploziei de date. Trebuie să definiți „noua conexiune” în noua eră.

La mijlocul anului 2019, Alianța Wi-Fi a lansat oficial programul de certificare Wi-Fi6, ceea ce înseamnă că tehnologiile conexe Wi-Fi6 s-au maturizat și au intrat în stadiul comercial. În același timp, Wi-Fi6 a schimbat și modul în care a fost numit după 802.XX, folosind direct „Wi-Fi + digital”, ceea ce aduce o mai bună identificare a consumatorilor, ceea ce înseamnă că Wi-Fi va pătrunde și mai mult în viața oamenilor. .

Ca inovator al tehnologiei de comunicații mobile, Qualcomm a condus inovația tehnologiei de comunicații fără fir. Cum să faci față revoluționarului Wi-Fi6? Potrivit lui Hu Peng, Qualcomm are trei considerente principale.

În primul rând, indiferent de distanța dintre terminal și AP, este necesar să vă asigurați că terminalul are o rată de conectare mai mare. În al doilea rând, în proiectarea cipului, problema accesului multi-terminal al utilizatorului este rezolvată din partea de jos pentru a vă asigura că mai multe terminale sunt conectate în același timp, iar sarcinile Wi-Fi sunt finalizate în mod eficient. În al treilea rând, procesoarele de înaltă performanță și capacitățile de criptare și decriptare hardware pot accelera viteza utilizatorilor care se alătură rețelei, conectând și transmit date.

În standardul Wi-Fi6, sunt introduse MU-MIMO (Multi-Usput Multiple-Input Multiple-Output), Ortogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) și TWT. ((Timpul de veghe)), Colorarea BSS (Tehnologia de colorare BSS) 1024-QAM (Modulul de modulare a amplitudinii în patru quadraturi) și alte tehnologii aduc funcții mai puternice Wi-Fi.

MU-MIMO poate suporta atât legătura ascendentă, cât și legătura în jos

În era Wi-Fi 4, MIMO a apărut și poate fi numit SU-MIMO. În scenariul SU-MIMO, fiecare router poate trimite pachete doar la același dispozitiv, iar alte dispozitive pot suspenda doar în acest moment, ceea ce este așa-numitul Queuing aduce o anumită întârziere de rețea.

"Acest lucru este echivalent cu o persoană care folosește o mână pentru a face față mai multor sarcini. În acest caz, nu poate exista decât o singură mână. În același timp, pe măsură ce numărul de antene crește rapid, este necesară o concordanță mai eficientă. În acest moment, folosim MU-MIMO, la fel ca Qianshou Guanyin, folosește în general mai multe mâini pentru a gestiona simultan cerințele de rețea inițiate de un număr mare de terminale. ”, A spus Hu Peng.

Hu Peng a mai afirmat că metafora „Mii de mâini Avalokitesvara” corespunde aici cu numărul fluxurilor de date. MU-MIMO este împărțit în legătura ascendentă și în jos. Downlink MU-MIMO a fost introdus în Wi-Fi 5. Fiind primul producător care a acceptat chipsetul MU-MIMO cu 4 căi, Qualcomm a crescut eficiența Wi-Fi 5 la acea vreme de 2 până la 3 ori în 2016, aducând un salt revoluționar la îmbunătățirea vitezei de descărcare a mai multor terminale. Prin Wi-Fi 6, soluția Qualcomm poate oferi deja MU-MIMO pe legătura în sus. Acest lucru se datorează faptului că activitățile de legătură în sus, cum ar fi transmisia în direct multi-terminal și backup-ul cloud au devenit mai active în ultimii ani. Soluția mai bună a Qualcomm pentru a răspunde nevoilor vremurilor.

"Qualcomm a lucrat în MU-MIMO timp de mai mulți ani, iar tehnologia MU-MIMO de la Qualcomm este de asemenea lider în industrie. În prezent, 750 de milioane de dispozitive client care utilizează soluția MU-MIMO de la Qualcomm au fost livrate." A spus Hu Peng.

În conformitate cu MU-MIMO, routerul poate trimite pachete pe diferite dispozitive în același timp, iar întârzierea rețelei este redusă în mod natural. În era Wi-Fi6, 8x8MU-MIMO a intrat cu adevărat în stadiul practic. În același timp, 4 2x2 sau 8 1x1MU-MIMO pot fi adăugate, iar legătura în sus și legătura descendentă nu sunt restricționate, ceea ce reduce considerabil întârzierea.

De menționat este că soluția MU-MIMO de la Qualcomm poate susține atât legătura ascendentă, cât și legătura în jos, ceea ce nu este cazul tuturor soluțiilor care acceptă MU-MIMO. Cu cât este mai mare numărul de legături suportate de legătura în sus și de legătură descendentă, cu atât sunt mai multe „mâini”, astfel încât efectul va fi mai bun și eficiența va fi mai mare în utilizarea efectivă.

OFDMA poate face față 37 de nevoi ale utilizatorului în același timp

Pe baza conexiunii de date mari și a comunicării care pot fi procesate simultan prin MU-MIMO, pentru diverse date fragmentate, de exemplu, când trimitem adesea date mici folosind WeChat sau Weibo, cum să ne asigurăm că aceste date mici pot fi trimise la altul în timp? Și atunci când joci jocuri mobile, cum să te asiguri că jocurile mobile pot menține în continuare un efect de latență scăzut bun într-un număr mare de medii de dispozitive?

Aceasta implică o nouă tehnologie introdusă în Wi-Fi6-OFDMA. Accesul multiplu al Diviziei de frecvență ortogonală (OFDMA) împărtășește eficient canalele pentru a îmbunătăți eficiența rețelei și pentru a reduce latența pentru traficul pe legătură în sus și pe legătura în jos în mediile cu cereri mari.

Desigur, această tehnologie a început deja să fie utilizată pe rețelele celulare.

MU-MIMO are o dimensiune fixă ​​a pachetelor de date de fiecare dată, deci are un efect limitat atunci când transmite pachete de date mici (transmisie live, jocuri online, apeluri video) pentru o lungă perioadă de timp. Dacă MU-MIMO este o abordare diferită pentru fiecare transport, OFDMA este o tehnologie pentru dezasamblarea cărucioarelor în locuri diferite, dar trebuie realizată bazându-se pe MU-MIMO, care poate fi combinată pentru a realiza pachete de dimensiuni complete fără întârziere. transmisie.

Și OFDMA poate face ca conținutul de date în transmisie să nu mai ocupe întregul canal în mod rigid și să împartă datele în blocuri de resurse mai detaliate pentru gestionare și transmisie, ceea ce realizează o utilizare mai eficientă a rețelei.

Potrivit lui Hu Peng, Qualcomm, în calitate de furnizor avansat de soluții, furnizează tehnologie OFDMA care poate susține procesarea simultană a 37 de utilizatori în același timp, care este, de asemenea, un nivel lider în industrie. Cu cât este mai mare performanța OFDMA, cu atât cerințele de date mici concomitente pot fi îndeplinite în același timp. Acesta este un indicator foarte important. Nu numai că avem capacitatea OFDMA, ci și capacitatea de a prelucra simultan 37 de dispozitive laterale. În plus, la fel ca MU-MIMO, poate susține, de asemenea, tehnologiile OFDMA în legătură în sus și în jos, astfel încât legătura în sus și în jos pot îmbunătăți performanța OFDMA în mod egal. În plus, fluxul de date 8 × 8 este, de asemenea, cel mai înalt standard din industrie.

TWT reduce semnificativ consumul de energie

Wi-Fi a adoptat întotdeauna mecanismul CSMA / CA, adică de fiecare dată înainte de a transmite date, va monitoriza dacă alte AP-uri de pe canalul wireless transmit și date. Dacă da, evitați-l mai întâi și așteptați următoarea perioadă de timp înainte de a transmite. Aceasta înseamnă că atunci când mai multe AP-uri funcționează pe același canal, capacitatea rețelei va fi redusă foarte mult datorită metodei de comunicare separate la rândul său. Canalele trebuie să fie partajate.

BSS Colorarea „culoră” fiecare AP, adică adăugarea a 6 biți de culoare BSS la antetul de date pentru a specifica diferite AP-uri. În acest fel, când routerul sau dispozitivul detectează că canalul este ocupat înainte de a trimite date, acesta va verifica mai întâi AP-ul. Culoarea BSS „ocupată” determină dacă este aceeași rețea AP. Dacă nu este așa, nu este nevoie să o evitați. Acest lucru permite mai multe AP-uri să ruleze pe același canal și gestionează inteligent mai mulți utilizatori pentru transmisie paralelă simultană.

Colorarea BSS este potrivită pentru rețelele de scene dense, cum ar fi stadioane, centre comerciale și parcuri. Permite AP-urilor dislocate dens să ofere mai multor utilizatori cu o capacitate Wi-Fi mai mare sub premisa interferenței controlabile.

În viziunea lui Hu Peng, colorarea BSS (tehnologia de colorare BSS) poate fi interpretată în mod obișnuit ca „îmi asum responsabilitatea pe site-ul meu”. Wi-Fi 6 adaugă această funcție în scopul dispozitivelor de rețea de pe canalele adiacente. Metoda de colorare pe 6 biți permite dispozitivelor să distingă relația între ele, reducând astfel interferențele reciproce între dispozitive și crescând comunicarea de rețea a fiecărui dispozitiv. abilitate.

Colorarea BSS permite surselor de semnal să aibă propriile „culori”. Până la 63 de „culori” oferă telefoanelor mobile și altor terminale un mod eficient de a găsi routere. Ca diferite culori tematice pentru diferite servicii de a lua, router-urile și dispozitivele terminale se pot găsi reciproc mai precis și mai eficient după vopsire, reducând puterea și timpul de comunicare.

TWT (Target Wake Time) permite dispozitivului terminal să se culce atunci când nu transmite date, ceea ce poate economisi până la 7 ori consumul de energie al bateriei. Prin coordonare, terminalul de așteptare poate fi pus în stare de repaus, economisind astfel consumul de energie al terminalului mobil, ceea ce îmbunătățește considerabil timpul de utilizare al terminalului.

În plus, TWT poate coopera cu tehnologia OFDMA pentru a trezi simultan mai multe dispozitive pentru a realiza conexiunea paralelă a mai multor dispozitive care transmit servicii diferite, cum ar fi video, voce și Internet of Things, și să ajusteze proporția și prioritatea traficului în funcție de diferite servicii, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului de acasă.

Modul de modulare a amplitudinii de 1024 quadraturi (1024-QAM) îmbunătățește debitul de aplicații emergente cu intensitate mare de bandă prin codificarea mai multor date în aceeași cantitate de spectru.

Wi-Fi 6 completează 5G

Wi-Fi 6 s-a născut pentru era 5G. După cum știm cu toții, 5G are trei scenarii majore: eMBB, mMTC și URLLC. Se confruntă cu viitorul serviciilor video cu lățime mare de bandă, cum ar fi 4K / 8K, VR / AR și interconectarea a tot. Direcția Wi-Fi 6 este în concordanță cu 5G.

Potrivit persoanelor fizice din industrie, 5G și Wi-Fi6 sunt relații sinergice și complementare, nu înlocuitori.

Hu Peng consideră că, din perspectiva scenariilor și a piețelor aplicațiilor, pe de o parte, 5G și Wi-Fi au diferite focusuri în diferite ocazii. În scenariul mobil extern, 5G este, fără îndoială, mai adecvat, iar gama sa mobilă este mai mare; Scenariile de aplicații Wi-Fi sunt mai multe în aeroporturi, hoteluri, în special acasă. Din datele actuale ale sondajului, utilizarea Wi-Fi a utilizatorilor este foarte mare după plecare acasă. Și acum din ce în ce mai multe dispozitive trebuie să acceseze Wi-Fi, oamenii au roboți de curățare, televizoare, proiectoare, distribuitoare de apă etc., trebuie să fie conectate tot felul de dispozitive IoT la Wi-Fi, ceea ce face ca Wi-Fi să fie mai mult. și mai multe dispozitive, astfel încât cererea de piață pentru Wi-Fi este încă acolo.

Hu Peng a spus că după ce numărul de dispozitive crește, specificațiile Wi-Fi 5 și Wi-Fi 6 trebuie să fie avansate pentru a rezolva problemele legate de experiența utilizatorului.

"Qualcomm este încântat să constate că ambele tehnologii aduc o îmbunătățire a experienței utilizatorului. În ceea ce privește pentru care se folosește mai mult și care este mai puțin, depinde în totalitate de cererea pieței și de utilizarea utilizatorului. 5G și Wi-Fi de Qualcomm (inclusiv Wi-Fi Fi 6) Aceste două domenii au o acumulare tehnologică profundă, iar cele două se dezvoltă în sinergie. Din punct de vedere tehnic, atât timp cât există cerere de piață și utilizatorii au nevoi mai mari, vom continua să investim în acest domeniu. direcțiile vor continua să avanseze. Wi-Fi are o cerere foarte puternică în domeniul de origine și în mediul LAN și vor exista tot mai multe echipamente, astfel încât Qualcomm va merge mai departe atât în ​​5G, cât și în Wi-Fi. ", a spus Hu Peng.

Ye Sikun a mai spus că în domeniul 5G și Wi-Fi 6, de fapt, nu există un conflict evident între 5G și Wi-Fi 6, dimpotrivă, acestea sunt o dezvoltare complementară și coordonată. În ceea ce privește dacă utilizatorii aleg 5G sau Wi-Fi 6 pentru a realiza conexiuni de înaltă calitate, depinde în principal de alegerea utilizatorului.

Asistența completă a funcțiilor Wi-Fi 6 necesită timp

Odată cu lansarea oficială a Wi-Fi6 în septembrie trecut, pe piață au apărut routere și telefoane mobile acceptate. Snapdragon 855 de la Qualcomm vine standard, iar platformele Snapdragon 730 și Snapdragon 765 acceptă și Wi-Fi6 gata. Acceptă Wi-Fi6 pe platformele emblematice.

Deci, Wi-Fi6 poate fi actualizat?

Ca răspuns, Hu Peng a spus că este dificil să actualizați suportul Wi-Fi 6 Ready la Wi-Fi 6 printr-o simplă actualizare software. Deoarece tehnic vorbind, tehnologia Wi-Fi 6 în sine este o schimbare foarte mare în dezvoltarea întregii industrii Wi-Fi. Conține o mulțime de funcții importante care trebuie implementate prin upgrade-uri hardware, cum ar fi OFDMA de legătură în sus și de legătură în jos, MU-MIMO pentru legătura în jos. În plus, funcționalitatea completă Wi-Fi 6 necesită, de asemenea, suport pentru capabilitățile de procesare hardware.

În ceea ce privește intenția inițială a lansării anterioare a Wi-Fi 6 Ready, Hu Peng a spus că ceea ce consideră Qualcomm este modul de a permite utilizatorilor să utilizeze funcțiile Wi-Fi 6 în faza timpurie, adică înainte de septembrie anul trecut. Nu există multe riscuri de compatibilitate care să nu conducă la creșteri semnificative ale costurilor. Prin urmare, avem standard pe Snapdragon 855, iar platformele Snapdragon 730, Snapdragon 765 sunt echipate cu funcții Wi-Fi 6 Ready. Funcțiile Wi-Fi 6 Ready includ trei aspecte importante: în primul rând, acesta acceptă detecția 8 × 8 a fluxului de date MU-MIMO, care poate îmbunătăți randamentul multi-utilizatori; În al doilea rând, putem susține timpul de trezire țintă. În aceste condiții, poate reduce consumul de energie al telefonului mobil și poate îmbunătăți performanța anumitor aplicații. De exemplu, când un utilizator efectuează un apel prin Wi-Fi, performanța și consumul de energie pot fi optimizate. Al treilea este suportul pentru WPA3, cel mai recent nivel superior de criptare de securitate. Așadar, am ales aceste trei funcții din dimensiunile performanței, debitul, consumul de energie și securitatea.

Al doilea este compatibilitatea. Pentru telefoanele inteligente, actualizarea caracteristicilor de bază ale tehnologiei wireless este foarte importantă, dar și foarte atentă. Qualcomm speră să permită clienților să se bucure de funcțiile Wi-Fi 6 cât mai curând posibil, astfel încât a introdus Wi-Fi 6-Ready. Pe platforma mobilă Snapdragon 865, Qualcomm a lansat Wi-Fi 6 pentru prima dată, iar platformele mobile Snapdragon 7 și seria 6 pot suporta Wi-Fi 6-Ready. Prin urmare, pe diferite niveluri de platforme mobile Snapdragon, Qualcomm poate suporta toate funcțiile Wi-Fi 6, precum și caracteristicile cheie ale Wi-Fi 6-Ready. Cu ajutorul industriei pentru Wi-Fi 6 și reducerea costurilor, vor fi disponibile tot mai multe produse care acceptă Wi-Fi 6, ceea ce va dura ceva timp.

"Wi-Fi Alliance a lansat oficial programul său de certificare în septembrie trecut, ceea ce înseamnă că Wi-Fi 6 a atins un nivel de interoperabilitate și compatibilitate între producători. Sub îndrumarea Wi-Fi Alliance, suntem în fața certificării Wi-Fi Alliance a fost lansat, au fost efectuate teste intense de compatibilitate între interoperabilități între diverși producători, iar testul a fost finalizat în septembrie anul trecut.De atunci, acest Wi-Fi 6 a început cu adevărat să fie promovat. 6 routere care vin pe piață. ”, A spus Hu Peng.

Hu Peng a spus că, în prezent, o serie de telefoane mobile echipate cu Snapdragon 865 au fost lansate una după alta, iar multe dintre ele acceptă funcția Wi-Fi 6 și așteaptă cu nerăbdare lansarea mai multor telefoane mobile Snapdragon 865 care acceptă Wi-Fi Fi 6. Față de anul trecut, o îmbunătățire foarte semnificativă este aceea că telefoanele mobile acceptă Wi-Fi 6 și, în același timp, telefoanele mobile sensibile la prețuri pot suporta și Wi-Fi 6-Ready. În acest proces, Qualcomm a colaborat întotdeauna cu partenerii ecosistemului pentru a promova întreaga industrie pentru a îmbrățișa Wi-Fi 6.

Actualizarea Wi-Fi 6E necesită suport hardware

Wi-Fi 6E este un alt subiect fierbinte recent. Este de a extinde protocolul Wi-Fi 6 de la actuala bandă duală 2,4 GHz și 5 GHz la banda 6GHz. E înseamnă Extins. În comparație cu Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E adaugă în principal o nouă bandă de frecvență de 6 GHz (5925-7125 MHz, un total de 1,2 GHz lățime de bandă) la banda de frecvență inițială pentru a găzdui un număr mai mare de canale.

De exemplu, la fel ca lățimea de bandă de 160 MHz de care am menționat mai devreme, poate găzdui până la 7 canale de 160 MHz în banda de 6GHz. În acest moment, are mai mult sens să extindeți lățimea de bandă a canalului. În februarie a acestui an, Qualcomm a realizat o demo OTA end-to-end bazată pe arhitectura tehnologiei Wi-Fi 6E. În ceea ce privește tehnologia Wi-Fi, produsele trebuie verificate mai întâi prin cabluri, iar capacitatea de a răspândi demonstrații OTA indică faptul că tehnologia este mai matură.

În viitor, când Wi-Fi 6E este disponibil comercial, poate fi modernizat prin intermediul terminalelor Wi-Fi 6 existente?

Hu Peng a spus că, în prezent, sunt necesare noi actualizări hardware pe partea de telefon mobil. În primul rând, Wi-Fi 6E adaugă suport pentru banda de frecvențe 6GHz. Banda de frecvență de 6 GHz are cerințe complet diferite în ceea ce privește frecvența radio și alte aspecte, indiferent de designul hardware sau alte proiecte periferice. În plus, având în vedere condițiile naționale, China nu a anunțat încă politica de deschidere a trupei de 6GHz. Înainte de anunțarea politicii, designul front-end-ului RF al telefonului mobil a fost diferit. Dacă Wi-Fi 6E este lansat în acest moment, există posibilitatea de a seta sau dezactiva banda de frecvență 6GHz. După ce banda de frecvență este deschisă, aceasta poate fi deschisă prin funcții de actualizare software. În prezent, Wi-Fi 6E este încă în stadiul de demonstrație, iar comercializarea nu va fi realizată decât mai târziu. Prin urmare, produsele existente nu pot fi acceptate pur și simplu prin actualizarea software.

Ye Sikun a mai spus că, de fapt, fie că este vorba de partea de router, de rețea sau de telefonul mobil, vor exista diferențe substanțiale în ceea ce privește designul, datorită diferitelor frecvențe radio, inclusiv filtre, FEM (modul front-end de frecvență radio) și așa pe. Nu doar determinat de cipul principal, deci Wi-Fi 6E este o soluție completă. Prin urmare, Wi-Fi 6E adaugă suport pentru noile benzi de frecvență, iar actualizările hardware sunt de asemenea necesare pe partea de router.

În plus, există 4 benzi în banda de 5GHz. În prezent, doar benzile 1, 2 și 4 pot fi utilizate în China, iar unele modele speciale vor fi realizate pe baza acestor politici și specificații. În mod similar, atunci când Wi-Fi 6E (banda 6GHz) este deschisă, este necesar, de asemenea, să urmăriți cele mai recente specificații de politică din China, iar producătorii de routere vor face, de asemenea, unele activități de personalizare a hardware-ului.

Concurgența cu frecvență dublă rezolvă eficient problema comutării

În zilele noastre, dual-band a devenit configurația standard a routerelor, efectul de penetrare a peretelui de 2,4 GHz este bun, rata de 5 GHz este ridicată. Cu toate acestea, o problemă comună este că mai mult de 90% dintre utilizatori nu utilizează deloc banda de 5GHz atunci când se conectează la WiFi 2.4 GHz în mod implicit.

Situația de lucru a Wi-Fi tradițional cu bandă duală este aceea că telefonul mobil este conectat la banda de 2,4 GHz a routerului, cum ar fi canalul 1, apoi este întotdeauna conectat la banda de 2,4 GHz și canalul 1 funcționează. Când telefonul mobil este conectat la o bandă de 5 GHz, acesta va fi conectat la un anumit canal de 5 GHz și nu va fi conectat atât la benzi de frecvență de 2,4 GHz cât și la 5 GHz în același timp, doar un anumit canal poate fi conectat la un timp.

Prin urmare, problema cu care se confruntă Wi-Fi tradițională cu bandă duală este modul de a determina când să vă conectați la banda de frecvență de 2,4 GHz și când să vă conectați la banda de frecvență de 5 GHz în scenarii de utilizare complexe. Deoarece routerul nu cunoaște starea terminalului, este dificil de judecat. În mod similar, terminalul este dificil de judecat din cauza scenariilor de utilizare complicate. De exemplu, în unele scenarii, terminalul ar trebui să fie conectat la banda de frecvență de 2,4 GHz, dar în alte scenarii, deși terminalul poate fi conectat și la banda de frecvență de 2,4 GHz, acesta va întâlni interferențe relativ mari. Este mai bine să vă conectați la banda de frecvență de 5 GHz, iar banda de frecvență este mai curată. Aceste scenarii sunt dificil de distins și nu este întotdeauna posibil să comutați între benzile de frecvență rapid și frecvent.

Prin urmare, industria analizează modul de realizare a utilizării coordonate a acestor două benzi de frecvență, adică concordanță cu dublă frecvență.

Și concordanța cu frecvență dublă poate rezolva bine aceste probleme. Potrivit lui Hu Peng, din punct de vedere hardware, investiția în această tehnologie este foarte mare, ceea ce echivalează cu integrarea a două Wi-Fi (cipuri). Acest lucru este similar cu benzile de frecvență de 2,4 GHz și 5 GHz ale unui router. Poate fi înțeles și ca integrarea a două routere, dar frecvența radio funcționează independent și simultan. În plus, MAC (control acces mediu) este, de asemenea, controlat independent.

"Pentru telefoanele mobile, Wi-Fi tradițional cu bandă dublă are doar un set de bandă de bază și un set de MAC. Acesta controlează frecvențele radio ale două benzi de frecvențe și nu poate funcționa în același timp. Există un set de bandă de bază independentă și frecvență radio, astfel încât două Wi-Fi să poată funcționa în același timp și funcționează în modul 2x2. Așadar, este foarte important să spunem că, dacă terminalul acceptă concordanță cu bandă dublă, acesta este conectat de asemenea la 2.4GHz și 5GHz simultan Banda de frecvență, nu este necesar să se ia în considerare problema comutării. ", A spus Hu Peng.

Desigur, fiecare producător de telefoane mobile va efectua în mod inteligent un control la nivel de software bazat pe consumul de energie, scenarii de aplicații și diverse considerente și poate să nu permită conectarea Wi-Fi concomitentă cu bandă dublă oricând și oriunde. Dar atâta timp cât modul concomitent cu bandă duală este pornit, sunt conectate atât benzile de 2,4 GHz cât și cele de 5 GHz. Software-ul va alege dinamic să îmbine două fluxuri de date sau un flux de date, dar din hardware, avem suport tehnic concomitent cu dublă frecvență pentru a ne asigura că ambele opțiuni pot fi realizate.

Ye Sikun a mai spus că concurenta cu dublă frecvență este una dintre soluțiile pentru îmbunătățirea suplimentară a comutării cu dublă frecvență.

"Transferul cu bandă dublă este cam ca transferul în roaming sau direct în rețea, care se spune adesea în rețeaua noastră celulară. Este o transmisie grea. Din partea tehnică a routerului, vom folosi 802.11k și 802.11v pentru a face întregul transferul este și mai transparent. Tehnologia de rețea autoorganizantă deținută de Qualcomm a devenit din ce în ce mai matură acum. Când treceți, nu este doar o problemă de a lua în considerare semnalul bun sau rău, ci și de a lua în considerare canalul 5GHz și canalul de 2,4 GHz. în toate aspectele traficului.În ceea ce privește software-ul, partea de router va face suplimente mai detaliate, și în combinație cu tehnologia simultană cu bandă dublă, viziunea noastră este de a oferi utilizatorilor finali o calitate superioară, roaming fără probleme și experiență de conectare, această conexiune nu este doar 2.4 "Între GHz și 5GHz, include și comutarea între routere în toate scenariile", a spus Ye Sikun.

Hu Peng a spus că funcția de concordanță în bandă duală a Qualcomm a fost acceptată pe partea de jos a hardware-ului încă de la Snapdragon 855 și Snapdragon 730. Bineînțeles, această funcție are nevoie și de cooperarea producătorilor de telefoane mobile și trebuie să facă o optimizare a algoritmului din stratul cadru. și stratul de aplicare. Qualcomm cooperează acum cu producătorii de firme. Noile telefoane din seria Snapdragon 865 lansate de OPPO, vivo, și Xiaomi acceptă toate concurența dual-band, iar Snapdragon 855 anterior, Snapdragon 730 și Snapdragon 765 FastConnect 6200 acceptă, de asemenea, Wi-Fi cu dublă frecvență, care necesită suport din partea hardware inferioară. layer, layer driver și alte aspecte, precum și producătorii din stratul cadru pentru a efectua unele lucrări de optimizare a algoritmului. Prin urmare, majoritatea telefoanelor mobile cu bandă duală înainte de Wi-Fi nu au acceptat funcția Wi-Fi duală bazată pe concurgența în timp real a benzii duble (1x1 + 1x1). Până în august și septembrie anul trecut, unele telefoane mobile au început să suporte Wi-Fi în bandă duală în timp real. Fi (1x1 + 1x1) ca o caracteristică mai avansată, incluzând o serie de modele ulterioare, cum ar fi vivo, OPPO, realme și Xiaomi.

„Din perspectivă funcțională, FastConnect 6200 anterior acceptă deja Wi-Fi cu bandă dublă în timp real, iar FastConnect 6800 acceptă în continuare tehnologia concomitentă în timp real 2x2 + 2x2 pe baza generației anterioare, adică , ambele Wi-Fi sunt în mod MIMO 2 × 2, ceea ce este mai complicat și mai puternic, am implementat această tehnologie pe FastConnect 6800. În primul lot de modele Snapdragon 865 enumerate, unii producători de cap au cooperat cu noi în software, telefoane mobile. nivelul garantează realizarea acestei tehnologii. Unii producători pot adăuga această funcție la nivelul OTA ulterior. ", a spus Hu Peng.

Concurenta cu bandă dublă este mai practică decât 160MHz în această etapă

Wi-Fi 6 acceptă o lățime de bandă maximă de 160 MHz, dar în prezent, suportul maxim de lățime de bandă pentru smartphone-urile 5G de pe piață este de 80 MHz, incluzând cel mai recent chip pilot de la Qualcomm, Snapdragon 865. Banda 5GHz acceptă doar lățimea de bandă de 80 MHz.

În acest sens, Hu Peng a spus că pentru 160 MHz nu este dificil din punct de vedere tehnic, iar lipsa actuală de sprijin se datorează în principal următoarelor considerente:

În primul rând, în banda de 5 GHz, există foarte puține canale de 160 MHz. Există doar una în China și două în Europa și Statele Unite. În China, poate exista o parte a acestui canal care se întinde către Selecția dinamică a frecvențelor (DFS). DFS înseamnă că există multe radare meteorologice în orașe, iar banda de frecvență a acestor radare este de asemenea de 5GHz. Prin urmare, atunci când utilizați canalul DFS, dacă este detectat radar, acesta trebuie evitat, iar canalul nu poate fi utilizat pentru o perioadă de timp. Pe un canal, intervalul este prea larg, ceea ce va provoca interferențe mari ambelor părți. Deci, în această etapă, disponibilitatea de 160 MHz nu este atât de urgentă.

În al doilea rând, există relativ puține routere care acceptă 160 MHz pe piață. Qualcomm acordă mai multă atenție îmbunătățirii experienței utilizatorului.

"Să ne gândim la asta împreună. Problema actuală de Wi-Fi este cauzată de lățimea de bandă insuficientă sau este cauzată de probleme interactive, cum ar fi interferențe mari sau o acoperire slabă? Acesta este, în principiu, motivul din urmă."

Hu Peng a explicat mai departe. Unele date mari arată că marea majoritate a utilizatorilor utilizează în prezent Wi-Fi de 2,4 GHz. De fapt, în banda de 5GHz, sub MIMO 2x2 de 802.11ac (adică Wi-Fi 5), debitul de 80 MHz poate ajunge la 867M, iar rata efectivă efectivă poate ajunge la aproape 700M. Pentru majoritatea utilizatorilor, problema cu care se confruntă nu este că Wi-Fi cu o lățime de bandă de câteva sute de megabyte nu este suficient, ci că Wi-Fi este deseori deconectat.

Deoarece banda de 5 GHz nu este bine aplicată, Wi-Fi cu bandă dublă poate rezolva bine această problemă. În special, FastConnect 6800 al Snapdragon 865 poate suporta modul 2x2 cu 2,4 GHz și 5 GHz în același timp. În prezent, routerele cu dublă frecvență sunt relativ populare, dar nu sunt bine utilizate. Putem folosi atât bandele de frecvență de 2,4 GHz cât și cele de 5 GHz în același timp. Avantajele sale sunt că poate ține cont atât de efectul bun de penetrare a peretelui de 2,4 GHz, cât și de mediul wireless curat de 5 GHz, cu interferențe mai mici. Din perspectiva tehnologiei de bază, putem profita de aceste două moduri pentru a profita de aceste două aspecte. În prezent, este mai practic decât 160MHz.

Hu Peng a spus că 160MHz în sine este o tehnologie foarte bună, a lărgit canalul și a îmbunătățit debitul. Wi-Fi 6E este etapa în care profită 160MHz. Datorită suportului mai mare de bandă de 6GHz, lățimea de bandă 160MHz poate juca un rol mai bun.

"Prin urmare, considerăm că Wi-Fi în bandă duală în timp real, acceptat de telefoanele-pilot actuale, poate îmbunătăți mai bine experiența utilizatorului. Cu banda de frecvență mai mare adusă de banda de frecvență de 6GHz, 160MHz vor putea să-și folosească mai bine avantajele. Așa cum am mai spus înainte de acest lucru, standardul Wi-Fi 6 are multe opțiuni, iar lățimea de bandă de 160 MHz este una dintre ele. bandă tehnologie Wi-Fi concomitentă Este o caracteristică foarte importantă, care echivalează cu integrarea a două Wi-Fi 2x2 împreună. Deși va exista un anumit cost hardware, este foarte practic. Deoarece există multe routere pe piață care acceptă dubla Wi-Fi cu bandă Chiar dacă nu este un router Wi-Fi 6, utilizatorii pot utiliza în continuare funcția Wi-Fi cu bandă dublă. Suportul pentru lățimea de bandă de 160 MHz crește și costul, dar este relativ limitat din punct de vedere practic. ", A spus Hu Peng.

Qualcomm oferă soluție Wi-Fi6 end-to-end

Pe baza caracteristicilor de mai sus pentru tehnologiile conexe Wi-Fi6. Qualcomm și august anul trecut au lansat soluția de rețea Wi-Fi 6 de a doua generație - platforma seria Qualcomm® Networking Pro și cel mai recent subsistem FastConnect 6800. Oferind un portofoliu larg de produse „end-to-end” care aduce o gamă completă de upgrade-uri de experiență.

Pe platforma Networking Pro. Portofoliul complet de produse pentru infrastructura de rețea Wi-Fi 6 este împărțit în patru linii de produse: Qualcomm Networking Pro 400, Pro 600, Pro 800 și cel mai înalt nivel Pro 1200, care acceptă respectiv 4, 6, 8 și 12 spații. flux de date. Sperăm să ajutăm clienții și partenerii să lanseze produse cu specificații diferite prin platforme cu specificații diferite. Pe baza înțelegerii lor a pieței și a diferitelor nevoi ale pieței, vom aduce produsele noastre pe piață mai repede cu soluțiile noastre bogate.

"Platforma Qualcomm Networking Pro despre care vorbim este deja soluția noastră de a doua generație. De fapt, am implementat pe deplin MU-MIMO, Uplink OFDMA, suport pentru până la 37 de utilizatori OFDMA și suportă până la 1500 de conexiuni de utilizator și multe alte funcții îmbunătățite. Sperăm că partenerii noștri se pot baza pe Qualcomm ", a spus Ye Sikun.

În ceea ce privește subsistemul FastConnect, Wi-Fi și Bluetooth sunt integrate, dar nu este doar Wi-Fi și Bluetooth integrat, ci colaborează și cu fiecare subunitate din sistemul platformei mobile Snapdragon pentru a oferi mai multă și mai bună tehnologie de conectare multi-utilizatori. și ajustări mai dinamice ale managementului energiei pentru a atinge raporturi mai mari de eficiență energetică. De exemplu, diferite scenarii de aplicații, cum ar fi trecerea fără fir între Wi-Fi și celular și îmbunătățirea experienței utilizatorului, se realizează prin subsistemul FastConnect pentru a se integra intern și a oferi cea mai bună soluție. Așadar, FastConnect este un subsistem, nu doar Wi-Fi și Bluetooth.

Odată cu lansarea platformei mobile Snapdragon 865, Qualcomm a introdus subsistemul FastConnect 6800. În primul rând, subsistemul FastConnect 6800 integrează un set foarte complet de funcții Wi-Fi 6. Inclusiv MU-MIMO cu detecția fluxului de date 8 × 8, în cazul rețelelor cu mai mulți utilizatori, această caracteristică poate îmbunătăți debitul unui singur utilizator și al întregii rețele. A doua caracteristică opțională a Wi-Fi 6 este Target Wake Time (TWT), care este, de asemenea, complet acceptată de Qualcomm. A treia caracteristică este securitatea WPA3, care conține un număr mare de îmbunătățiri la criptarea securității. Este împărțit în trei subseturi. În conformitate cu standardul Wi-Fi 6, nu este necesar să îl susțineți pe deplin. Qualcomm o face în locuri personale, corporative și publice. În diferite scenarii, poate suporta securitatea WPA3.

În ceea ce privește suportul pentru metoda de modulare 1024QAM, standardul Wi-Fi 6 nu necesită asistență simultană a 1024QAM atât în ​​benzile de 2,4 GHz cât și în cele 5GHz. Unele soluții de pe piață oferă asistență doar în banda de 5GHz, în timp ce ambele benzi ale Qualcomm pot suporta cea mai înaltă modulație de 1024QAM. În ceea ce privește suportul pentru OFDMA și MU-MIMO, Qualcomm a obținut un sprijin complet atât pentru legătura ascendentă, cât și pentru legătura descendentă a acestor două caracteristici. În plus, FastConnect 6800 poate suporta Bluetooth 5.1.

"Este deosebit de demn de remarcat faptul că caracteristica de concordanță cu bandă dublă 2 × 2 + 2 × 2. Din anul trecut, OEM-uri de top, precum OPPO, vivo și Xiaomi, au lansat succesiv Wi-Fi dual bazat pe Qualcomm FastConnect 6200. Telefon inteligent Pe FastConnect 6800, Qualcomm a introdus în continuare Wi-Fi concomitent 2-2 + 2 × 2 cu bandă dublă, care poate suporta atât 2 × 2 MIMO în benzile de 2,4 GHz cât și 5GHz, și se bazează pe cea mai înaltă metodă de modulare 1024QAM. Pe de o parte, poate aduce o creștere uriașă a debitului, debitul fizic maxim poate atinge 1,8 Gbps, iar debitul real poate ajunge la 1,3-1,4 Gbps. Pe de altă parte, deoarece două legături funcționează în același timp, se poate aduce un efect mai redus de întârziere în timp.În plus, acesta poate acoperi atât benzile de frecvență de 2,4 GHz cât și cele 5GHz și are o suprafață de acoperire mai mare. Prin urmare, funcția de concordanță pe bandă dublă este foarte importantă.