Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Pionier și lider în AI și viziune computerizată! CEVA obține patru prime

Pionier și lider în AI și viziune computerizată! CEVA obține patru prime

Pe 22 noiembrie, la reuniunea anuală din 2019 a industriei de proiectare a IC din China, managerul de asistență tehnică CEVA, Zhang Wei, a ținut un discurs despre „Conducerea de la tehnologia produsului la produsul AI pentru a conduce dezvoltarea echipamentelor pentru camere”.

Zhang Wei a spus că CEVA este un pionier în domeniul AI și al viziunii computerului și, de asemenea, un lider, obținând patru prime. În 2011, compania a lansat procesorul de imagine și viziune și l-a echipat cu o bogată bibliotecă software. În 2015, a lansat cadrul software DSP CEVA-XM6 și computer CDNN pentru viziunea computerului; în 2018, a fost lansată arhitectura procesorului AI din prima generație; în 2019 Arhitectura procesorului AI de a doua generație NeuPro-S.

Aplicațiile AI de vizionare computerizată de astăzi sunt peste tot, inclusiv vehicule autonome, telefoane inteligente, camere de supraveghere, camere de consum, AR / VR, robotică și aplicații industriale.

Potrivit Zhang Wei, NeuPro-S este una dintre alegerile bune pentru viziunea computerizată AI. NeuPro-S divizează, detectează și clasifică rețelele neuronale în video și imagini pe dispozitivele de margine, îmbunătățind semnificativ performanțele conștiente de sistem. Față de procesoarele AI de primă generație CEVA, NeuPro-S îmbunătățește performanța cu o medie de 50%. Lățimea de bandă și consumul de energie sunt reduse cu 40%, respectiv 30%. Seria NeuPro-S include NPS1000, NPS2000 și NPS4000, care sunt pre-configurate procesoare cu 1000, 2000 și 4000 MAC-uri pe 8 biți pe ciclu pentru a răspunde nevoilor diferitelor scenarii de aplicație.

Este demn de remarcat faptul că, pe lângă procesarea în timp real a AI, DSP de vizionare complet programabilă CEVA-XM6 integrat în arhitectura NeuPro-S poate prelucra simultan imagini, viziune computer și sarcini generale de lucru DSP. Zhang Wei a subliniat că acest lucru le permite clienților și dezvoltatorilor de algoritmi să profite de bogata bibliotecă de software vizuală și vizuală a CEVA, inclusiv kit-ul de dezvoltare a software-ului CEVA-SLAM pentru mapare 3D, CEVA-CV și software CEVA-VX pentru dezvoltarea viziunii computerului. Biblioteca, suită de software pentru imagini cu unghi larg (incluzând tehnologia de decongelare, cusătură video și tehnologia de fuziune a senzorilor de date).

În colaborare cu lansarea NeuPro-S, CEVA a lansat, de asemenea, prima tehnologie de compilare a rețelei neuronale profunde din industrie, CDNN-Invite API, care optimizează firmware-ul de inferențe al rețelei neuronale pentru a sprijini procesarea colaborativă eterogenă a nucleului NeuPro-S și a motorului de rețea neuronală personalizat printr-un sistem unificat interfață. .

Zhang Wei a subliniat că NeuPro-S, împreună cu API-ul CDNN-Invite, este o alegere ideală pentru orice dispozitiv bazat pe vedere care necesită procesare de inteligență artificială de margine.