Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Oracle investește 40 de milioane de dolari în Ampere pentru pornirea cipurilor

Oracle investește 40 de milioane de dolari în Ampere pentru pornirea cipurilor

Potrivit CNBC, Oracle a dezvăluit vineri că, la începutul acestui an, compania a investit 40 de milioane de dolari într-o startup fondată și operată de membrul consiliului de administrație Oracle, Renee James.

Compania, numită Ampere Computing, dezvoltă microprocesoare pentru servere cloud. James a lucrat la Intel timp de 28 de ani și, cel mai recent, a ocupat funcția de președinte. În 2016, a părăsit Intel și s-a alăturat grupului Carlyle. Este membru în Consiliul de administrație Oracle din 2015.

În aprilie a acestui an, Ampere a anunțat o rundă de finanțare de la compania de proiectare de cipuri Arm Holdings și Carlyle Group. Arm Holdings este în prezent deținută de SoftBank.

Următoarea este afirmația lui Oracle:

În aprilie 2019, Oracle injectează 40 de milioane de dolari Ampere Computing LLC sau Ampere, o companie care dezvoltă microprocesoare performante pentru servere de calcul cloud și edge. Renee J. James, director Oracle, președinte și CEO al Ampere. Oracle a numit un director pentru a intra în comitetul Ampere. Oracle deține 20% din acțiunile restante ale Ampere.

Oracle a spus că pe lângă această investiție, Ampere a plătit aproximativ 419.000 USD în anul fiscal pentru hardware, în scop de dezvoltare și testare.

Ampere utilizează un procesor bazat pe Arm care oferă o eficiență energetică mai bună decât cipurile de server tradiționale. Compania nu listează clienți pe site-ul său web. Potrivit procurii, James are 55 de ani. În 2019, Oracle i-a plătit 445.062 de dolari, în principal din premii pe acțiuni.

Purtătorul de cuvânt Oracle nu a răspuns imediat la cererea de comentarii.