Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Venitul Nvidia al doilea trimestru de 3.866 miliarde de dolari SUA, profitul net a crescut cu 50% de la an la an

Venitul Nvidia al doilea trimestru de 3.866 miliarde de dolari SUA, profitul net a crescut cu 50% de la an la an

Nvidia a anunțat astăzi raportul privind câștigurile fiscale ale companiei pentru anul 2021. Potrivit raportului, veniturile Nvidia în trimestrul al doilea au fost de 3.866 miliarde USD, cu o creștere cu 50% față de 2.579 miliarde USD în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 26% față de 3.080 miliarde USD în trimestrul precedent; profitul net a fost de 622 milioane USD. Comparativ cu 552 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut, o creștere cu 13%, dar o scădere cu 32% față de 917 milioane USD în trimestrul precedent.

Profitul și veniturile ajustate ale Nvidia în trimestrul al doilea au depășit așteptările analiștilor Wall Street, iar perspectivele sale de venit pentru anul fiscal 2021 au depășit, de asemenea, așteptările, însă prețul acțiunilor a scăzut încă puțin sub 1% după piață.

Performanța principală a celui de-al doilea trimestru:

În trimestrul fiscal care s-a încheiat pe 26 iulie, profitul net al Nvidia a fost de 622 milioane dolari SUA, cu o creștere de 13% față de 552 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut, dar o scădere cu 32% față de 917 milioane USD în trimestrul precedent; Câștigul pe acțiune diluat a fost de 0,99 dolari SUA, cu o creștere de 10% față de 0,90 USD în aceeași perioadă a anului trecut, dar o scădere cu 33% față de 1,47 USD în trimestrul precedent.

Excluzând anumite elemente unice (neconform cu GAAP-ul american), profitul net al Nvidia pentru trimestrul doi a fost de 1.366 miliarde USD, cu o creștere de 79% față de 762 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut și 1,12 miliarde USD în trimestrul precedent . Comparativ cu o creștere de 22%; Câștigul pe acțiune diluat a fost de 2,18 dolari SUA, cu o creștere de 76% față de 1,24 dolari SUA în aceeași perioadă a anului precedent, o creștere cu 21% față de 1,80 dolari ai trimestrului anterior, această performanță a depășit așteptările analistului. Conform sondajelor anterioare, în medie, 30 de analiști se așteaptă ca veniturile pe acțiune din Nvidia din al doilea trimestru să ajungă la 1,97 dolari.

Venitul trimestrului doi al Nvidia a fost de 3.866 miliarde USD, cu o creștere de 50% față de 2.579 miliarde USD în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 26% comparativ cu 3.080 miliarde USD în trimestrul precedent, care a depășit și așteptările analiștilor. Sondajele anterioare au arătat că, în medie, 30 de analiști se așteptau ca veniturile Nvidia din trimestrul doi să ajungă la 3,65 miliarde de dolari SUA.

Împărțit pe categorii de afaceri, veniturile companiei Nvidia din centrul de date din trimestrul doi (inclusiv performanța Mellanox) au fost de 1,75 miliarde USD, cu o creștere de 167% față de perioada similară a anului trecut și cu o creștere de 54% față de trimestrul precedent. Veniturile de afaceri ale jocului Nvidia în trimestrul doi au fost de 1,65 miliarde USD, cu o creștere de 26% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu o creștere de 24% față de trimestrul precedent. Veniturile profesionale de vizualizare profesionale ale companiei Nvidia în trimestrul al doilea au fost de 203 milioane de dolari SUA, cu o scădere cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu o scădere de 34% față de trimestrul precedent. Veniturile de afaceri ale vehiculelor auto din Nvidia în trimestrul doi au fost de 111 milioane dolari, cu o scădere de 47% față de perioada similară a anului trecut și o scădere de 28% față de trimestrul precedent.

Marja profitului brut al Nvidia în trimestrul doi a fost de 58,8%, o scădere de 100 puncte de bază față de 59,8% în aceeași perioadă a anului trecut și o scădere de 630 puncte de bază față de 65,1% în trimestrul precedent. În conformitate cu GAAP-ul SUA, marja de profit brută a Nvidia în trimestrul doi a fost de 66,0%, o creștere de 590 puncte de bază, comparativ cu 60,1% în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 20 de puncte de bază, comparativ cu 65,8% în precedent. sfert.

Cheltuielile de exploatare ale Nvidia în trimestrul al doilea au fost de 1.624 miliarde USD, cu o creștere de 67% față de 970 milioane dolari SUA în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 58% față de 1.028 miliarde USD în trimestrul precedent. Printre acestea, cheltuielile în cercetare și dezvoltare au fost de 997 milioane USD, care au fost mai mari decât 704 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut; vânzările, afacerile generale și cheltuielile administrative au fost de 627 milioane USD, ceea ce a fost mai mare decât 266 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut. În conformitate cu GAAP-ul SUA, cheltuielile de exploatare ale Nvidia în trimestrul al doilea au fost de 1.035 miliarde USD, cu o creștere de 38% față de 749 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 26% față de 821 milioane USD în precedentul sfert.

Profitul operațional al celui de-al doilea trimestru al Nvidia a fost de 651 milioane USD, cu o creștere de 14% comparativ cu 571 milioane dolari SUA în aceeași perioadă a anului trecut și o scădere cu 33% față de 976 milioane dolari SUA în trimestrul precedent. Nu în conformitate cu GAAP-ul SUA, profitul operațional al celui de-al doilea trimestru al Nvidia a fost de 1.516 miliarde USD, cu o creștere de 89% față de 802 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut și o creștere de 26% față de 1,205 miliarde USD în trimestrul precedent. .

Alte informații financiare:

Nvidia a plătit un dividend trimestrial în numerar în valoare de 99 de milioane de dolari în al doilea trimestru.

NVIDIA va plăti următorul dividend trimestrial în numerar de 0,16 USD pe acțiune tuturor acționarilor înregistrați începând cu 2 septembrie 2020 pe 24 septembrie 2020.

Nvidia a finalizat achiziția Mellanox Technologies, o companie israeliană de design de cipuri, la 27 aprilie 2020. În primul trimestru fiscal după ce a fost fuzionată în NVIDIA, rata de creștere a Mellanox Technologies a accelerat, contribuind cu 14% din veniturile NVIDIA.

Perspective de performanță:

Nvidia prezice că veniturile companiei în trimestrul al treilea din anul fiscal 2021 vor atinge 4,4 miliarde de dolari SUA, o fluctuație de 2%, depășind așteptările anterioare ale analiștilor. Sondajele anterioare au arătat că, în medie, 30 de analiști se așteptau ca veniturile Nvidia din al treilea trimestru să ajungă la 3,97 miliarde de dolari SUA.

Nvidia prevede, de asemenea, că, în al treilea trimestru al anului fiscal 2021, marja de profit brută a companiei, în conformitate cu GAAP-ul american, este de așteptat să ajungă la 62,5%, respectiv 65,5%, cu o fluctuație de 50 de puncte de bază; Cheltuieli de exploatare în conformitate cu și în conformitate cu GAAP SUA Se așteaptă să ajungă la 1,54 miliarde de dolari americani și, respectiv, 1,09 miliarde de dolari americani; alte cheltuieli în conformitate cu și nu în conformitate cu GAAP-ul SUA se așteaptă la aproximativ 55 de milioane de dolari americani; cota de impozitare în conformitate cu și nu în conformitate cu GAAP SUA este de așteptat să fie de 8%, în sus și în jos Floating de 1%.