Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Nikkei: Noua interdicție a Huawei încălzește confruntarea dintre TSMC și Samsung

Nikkei: Noua interdicție a Huawei încălzește confruntarea dintre TSMC și Samsung

Pe 15 mai, guvernul american a anunțat că își va extinde măsurile de control al exporturilor împotriva Huawei. Nikkei Asia a comentat că noua interdicție a schimbat modelul industriei generatoare de cipuri, iar concurența dintre Samsung Electronics și TSMC se încălzește.

Fiind cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, Samsung Electronics a avut întotdeauna ambiții de a contesta activitatea de turnătorie de cipuri TSMC.

Joi, Samsung a anunțat că linia sa de producție de 5 nanometri din Pingze City s-a rupt și intenționează să înceapă producția în a doua jumătate a anului viitor. În același timp, Samsung a promis că va investi 133 trilioane câștigate în activitățile SoC și turnătorie până în 2030. Deși Samsung a refuzat să dezvăluie cât va investi în proiectul Pingze, un insider din industrie a spus că compania intenționează să investească 10 trilioane câștigate în proiect.

Conform rapoartelor Nikkei, analiștii consideră că cea mai recentă criză americană asupra Huawei a determinat Samsung și TSMC să-și încălzească confruntarea în activitatea de turnătorie, iar Samsung trebuie să abordeze preocupările clienților și ale concurenților cu privire la excesul de încredere pe o turnătorie.

Raportul a subliniat că Huawei a dezvăluit în aprilie că, în cazul în care Statele Unite continuă să consolideze măsurile de control, va avea în vedere transferul comenzilor de cip pe Samsung. Acestea fiind spuse, trebuie remarcat faptul că Huawei este, de asemenea, un concurent la smartphone-urile și echipamentele de telecomunicații ale Samsung.

Eric Chen, senior analist semiconductor la Juxin Capital, a declarat: "Samsung este cu siguranță un competitor puternic al TSMC. Cu toate acestea, Samsung este, de asemenea, un imens imens care produce dispozitive electronice. Nicio companie de tehnologie sau dezvoltator de cipuri din lume nu ar dori să cumpere cheia. de la oponenți. Componentele cip, iar aceasta este o problemă cu care trebuie să se confrunte Samsung. "

În schimb, TSMC este specializată în producția de cipuri OEM fără ca întreprinderile consumatorilor să concureze cu clienții, motiv pentru care are o gamă largă de clienți de comerț cu cipuri la nivel mondial.

De exemplu, TSMC obișnuia să partajeze comenzi OEM pentru procesoarele de telefonie mobilă iPhone cu Samsung, dar astăzi TSMC este singurul furnizor al acestor cipuri de telefon mobil de înaltă calitate. Apple va cumpăra în continuare panouri avansate și memorie de la Samsung, dar va evita dependența excesivă de Samsung pentru procesoarele cheie.

Analistul Eugene Investment & Securities Lee Seung-woo consideră că cea mai importantă problemă a Samsung este astăzi modul de menținere a unei baze de clienți stabile. Samsung este cel mai bine să își formuleze cu atenție strategia pe termen mediu și lung, astfel încât să poată recaperi clienții cheie din trecut, precum Apple și Xilinx, în timp ce extinde comenzile de la clienți existenți, precum Qualcomm și Nvidia.