Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Noul furnizor de iPhone ToF a fost confirmat! Vârfurile cererii în a doua jumătate a anului viitor

Noul furnizor de iPhone ToF a fost confirmat! Vârfurile cererii în a doua jumătate a anului viitor

Ritmul comercializării 5G continuă să facă ca piața liniștită a smartphone-urilor să revină la viață. Pe măsură ce producătorii de terminale se cufundă în explorarea scenariilor de aplicații 5G, lanțul de aprovizionare urmează să creeze un nou punct de cotitură în performanță.

Printre ele, fotografia AI este una dintre aplicațiile pe care brandurile de terminale de primă linie continuă să le atingă. În era 5G, această aplicație a devenit, de asemenea, un obiectiv major pentru lanțul industrial de a coopera cu brandurile de telefoane mobile pentru a realiza upgrade-uri. În plus, Apple, unul dintre giganții din industrie, a declarat în mod repetat că AR va deveni o direcție de dezvoltare pentru viitoarele telefoane inteligente.

Este demn de remarcat faptul că actualizarea celor două scenarii de aplicații menționate mai sus este inseparabilă de binecuvântarea tehnologiei viziunii 3D. În același timp, știrile conform cărora Apple va adopta 3D ToF pe noua generație de iPhone a sporit și discuțiile industriei pe acest subiect.

LG / Sharp a împărțit noi comenzi pentru modulele iPhone ToF

În urmă cu câteva zile, analiștii Barclays au lansat un raport după ce s-au întâlnit cu producătorii Apple ai lanțului de aprovizionare din Asia. Raportul arată că atât versiunile Pro cât și Max ale seriei iPhone de nouă generație Apple lansate în 2020 vor fi echipate cu o cameră 3D posterioară (ToF).

De fapt, știrile că ToF va fi adoptat în noul iPhone este de mult zvonit. Jiwei a verificat și lanțul de aprovizionare și a aflat că Apple va adăuga într-adevăr un obiectiv ToF la noua cameră din spate, în timp ce camera de recunoaștere a feței frontale este încă Tehnologia luminii structurate 3D este folosită.

Potrivit oamenilor familiarizați cu problema, Apple intenționează să transporte patru camere foto din spate în două versiuni ale noii serii iPhone, incluzând un obiectiv AF, un obiectiv cu unghi larg, lentilă cu unghi larg și un obiectiv 3D ToF.

De menționat este faptul că după tăierea în lanțul de furnizare a camerei iPhone, după ani de precipitații, Ophelia a obținut cu succes o comandă pentru camera foto din spate a iPhone-ului de nouă generație. Cu toate acestea, modulul 3D ToF utilizat în noul iPhone este încă furnizat de Sharp (Hon Hai) și LG, iar laserul VCSEL utilizat împreună cu ToF este proiectat independent de Apple Inc.

Cu toate acestea, creșterea cererii nu poate juca un rol semnificativ în creșterea performanței furnizorului.

Se poate imagina că, în afară de aplicația însăși, unul dintre principalele motive pentru care Apple Inc. alege o cameră 3D ToF este că ToF are un avantaj mai rentabil decât lumina structurată 3D.

Jiwei.com știe de pe piață că prețul mediu actual al unui modul de lumină structurată 3D ajunge aproape la peste 20 de dolari SUA, în timp ce prețul unitar al unui modul ToF se menține practic la aproximativ 10 dolari SUA. Din perspectiva producătorilor de terminale, reducerea costului de 10 dolari pe un telefon mobil este de mare beneficiu pentru controlul general al costurilor.

În ultimii ani, odată cu scăderea volumului vânzărilor pe piața iPhone, Apple trebuie să se îmbunătățească prin reducerea prețurilor, ceea ce înseamnă, de asemenea, că controlul prețurilor în lanțul de aprovizionare al companiei va deveni mai strict. Se raportează că de această dată Apple a specificat achizițiile materiale ale iPhone-ului de nouă generație, iar instalația de asamblare trebuie să raporteze doar prețul de asamblare pe baza informațiilor de bază.

Mai devreme, Tianfeng Securities avea statistici conform cărora din 2008 până în 2018, veniturile multor furnizori auto de acțiuni Apple A au crescut an de an, dar marja brută de profit a scăzut an de an. Venitul operațional al furnizorilor majori Apple a crescut de la 625 milioane de yuani la 19.603 milioane de yuani, cu un CAGR de 41.13%; Marja de profit brut a scăzut de la 31,65% la 20,22%, iar CAGR a fost de -4,38%. Concurența s-a intensificat și s-au întreprins mai multe activități de montaj.

Cererea poate erupe în a doua jumătate a anului viitor

În plus, în afară de avantajele rentabilității, unul dintre deficiențele pentru care ToF a fost criticat anterior este faptul că acuratețea recunoașterii la distanță scurtă este puțin mai slabă decât lumina structurată.

Ca răspuns la această problemă, Jiwei.com a aflat în urma interviurilor cu producătorii de module de module ToF autohtoni că, deși TOF nu funcționează la fel de bine și lumina structurată la distanțe scurte, funcționează bine la distanțe mari, cu excepția faptului că poate îndeplini cerințele camerei din spate. aplicații Cererea, precizia deblocării feței a ToF folosită pentru camera frontală este, de asemenea, satisfăcătoare.

De asemenea, este subliniat faptul că, pe lângă iPhone, Apple va extinde și utilizarea tehnologiei 3D ToF la alte linii de produse. Motivul este că, în comparație cu tehnologia obișnuită a camerei, ToF poate schimba ecranul de la o imagine 2D pură la o imagine 3D mai spațială. Prin combinația modulului ToF și a lentilei din spate, ToF poate îndeplini mai precis cerințele de securitate și experiență ale scenariilor specifice de aplicare.

Prin urmare, o sursă a spus că Apple intenționează să lanseze un nou iPad Pro echipat cu o cameră din spate cu senzor 3D în 2020. Dacă ToF este adoptat în mai multe linii de produse Apple, șansele furnizorilor autohtoni de a primi comenzi vor crește și ele.

Industria consideră că, deși ToF are o bază mică pe întreaga piață a camerelor, iar proporția sa nu este ridicată; cu toate acestea, odată cu adoptarea iPhone-ului și promovarea unor mărci de terminale de primă linie precum Huawei, OPPO, vivo și Samsung, piața industriei pentru ToF Perspectiva este destul de promițătoare și se prevede că va crește semnificativ. în a doua jumătate a anului viitor.

Deși influența iPhone-ului asupra inovației produselor a scăzut semnificativ în ultimii doi ani, este incontestabil faptul că Apple depășește în continuare cele mai multe mărci de terminal în acest sens. Acum, când tabăra ToF are binecuvântarea iPhone, șansele de a obține popularizare la scară largă anul viitor vor crește, de asemenea, dar poate fi însoțită și de o scădere a costurilor produselor și a prețurilor de vânzare.