Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Legea lui Moore nu funcționează. Performanța arhitecturii AMD Zen2 este de la sine.

Legea lui Moore nu funcționează. Performanța arhitecturii AMD Zen2 este de la sine.

În cadrul conferinței EPYCHorizon, la primele ore ale dimineții, AMD a lansat oficial procesorul EPYC Opteron de a doua generație cu proces de 7 nm, până la 64 de nuclee și 128 de fire. Comparativ cu procesorul cu până la 28 de nuclee și 56 de fire, seria EPYC7002 poate fi utilizată în performanța centrului de date. A spus să fie zdrobit și să câștige.

În trecut, îmbunătățirea performanței procesorului a venit în principal din tehnologia procesului. Legea lui Moore, propusă de fostul co-fondator Intel Gordon Moore în urmă cu mai bine de 50 de ani, a ghidat dezvoltarea industriei semiconductorilor. Acum este dublă densitatea tranzistorului la fiecare doi ani, dar performanța se dublează și costul este redus. Rolul a fost mult timp ok.

În ceea ce privește Legea lui Moore, pe lângă Intel în sine și cei mai ferici suporteri, alte companii cu semiconductor cred în general că Legea lui Moore este moartă. Fondatorul și CEO-ul NVIDIA, Huang Renxun, a spus acum mulți ani că Legea lui Moore este moartă. De asemenea, el și-a prezentat propriul său & quot; Legea lui Huang & quot; - Performanța GPU crește de 1000 de ori la fiecare 10 ani.

Atitudinea AMD față de Legea lui Moore este relativ neutră, nu este atât de radicală ca NVIDIA și nu este la fel de puternică ca Intel. În cadrul conferinței EPYC de ieri, CEO-ul Su Zifeng a mai spus că vor continua să coopereze cu partenerii (în principal TSMC) pentru a promova miniaturizarea proceselor. Legea lui Moore este încă eficientă, dar Su Zifeng a subliniat că Legea lui Moore a încetinit. .

Su Zifeng a spus că după încetinirea Legii lui Moore, dacă doriți să îmbunătățiți procesul și să obțineți eficiența energetică, aveți nevoie de mijloace tehnice suplimentare, cum ar fi dezvoltarea arhitecturii inovatoare a procesorului, pachetul chiplets chiplet etc., prin aceste modalități inovatoare de realizare a poartă. .

Su Zifeng a spus că arhitectura 7nmZen2 se descurcă. După cum am raportat anterior, AMD a spus că performanța IPC a arhitecturii Zen2 a crescut cu cel puțin 15%. 60% din creștere se datorează arhitecturii microkernelului Zen2. Rolul% este să se bazeze pe procesul de 7nmn și creșterea frecvenței.

În ceea ce privește designul de cip mic, AMD este primul care a deschis procesorul X86 în acest aspect. Procesorul Zen din prima generație are un design de pachet multi-cip, iar 7nmZen2 este continuat și este introdus reumatismul combinat al nucleului CPU 7nm + 14 / 12nmIO. Versiunea desktop a Ruilong este 2 seturi de nuclee CPU + 1 set de nuclee IO, iar procesorul EPYC al centrului de date este de până la 8 seturi de nuclee CPU + 1 set de nuclee IO, respectiv realizând 16 nuclee și 64 de nuclee.