Hello Guest

Sign In / Register

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > MediaTek va lansa un chipset de 7nm care să susțină 5G mai târziu în acest an

MediaTek va lansa un chipset de 7nm care să susțină 5G mai târziu în acest an



  Potrivit unui nou raport, chipmaker Mediatek intenționează să introducă un chipset de 5G în acest an. Acest nou chipset va concura cu Qualcomm Snapdragon 855 și Hess Kirin 980. Chipsetul MediaTek este utilizat în primul rând pentru smartphone-uri de intrare și mid-range. Noul chipset MediaTek 5G va utiliza un proces de fabricare de 7nm.

Potrivit MediaTek, noul chipset va fi mult mai puternic decât cel mai recent Helio P90. Spre deosebire de alte produse, acest chipset va fi poziționat pe piața high-end.

De asemenea, oferă capabilități avansate de AI și capacitatea de a utiliza cel mai recent procesor ARM Cortex-A76. Helio P90 este cel mai bun procesor al MediaTek până în prezent și este un chip impresionant. Acesta este fabricat în 12nm și este utilizat în prezent în mai multe dispozitive midrange.

Pentru a realiza funcția 5G a noului chipset, MediaTek a confirmat că va lansa modemul M705G mai târziu în acest an. Primul telefon cu acest modem va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2020. Compania nu a furnizat o dată exactă sau un interval de timp pentru lansarea noului chipset.

Deși obiectivul său este piața de vârf, telefoanele legate de 5G vor fi mai ieftine decât concurenții. De exemplu, telefoanele smartphone-uri Samsung și LG, care utilizează chipset-ul Snapdragon 855 și modemul SDX50, au un preț de aproximativ 800-100 de dolari. Prețul altor mărci de telefoane mobile de 5G este de asemenea mult mai mare decât cel al telefoanelor mobile non-5G.