Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Intel și procesoarele AMD au început din nou

Intel și procesoarele AMD au început din nou



  Procesoarele Intel și AMD se află încă în competiție. La recenta CES 2019 (Consumer Electronics Show), Intel a anuntat ca va lansa un procesor de 10nm pana la sfarsitul acestui an. AMD nu va depăși introducerea unui procesor PC de 7nm. În trecut, aceste două companii au concurat în domeniul procesoarelor. Lupta va fi și mai intensă.

Potrivit mass-media coreeană "ZDNet Coreea" raport, Intel are mai multe probleme interne demn de atenție, inclusiv întârzierea listare a procesoarelor de 10nm, bliț CEO, vulnerabilități CPU și așa mai departe. De fapt, aceasta nu este prima dată când Intel sa confruntat cu amenințarea AMD. Cu 15 ani în urmă, Intel sa concentrat pe "îmbunătățirea ceasului și îmbunătățirea performanței", dar a fost plantat în 4GHz Pentium 4 și Tejas.

În acel moment, Intel nu a reușit să depășească febra și problemele de performanță ale lui Tejas și planurile de a face ceasul să meargă fără probleme și a început să se transforme într-o strategie multi-core. În acel moment, AMD a profitat de oportunitatea de a împinge microprocesorul pe 64 de biți Opteron și procesorul AthlonXP rentabil, care este cheia Intel. Intel, care nu poate traversa peretele de 4 GHz, a experimentat mai mult de doi ani de întuneric. Deși este declanșată situația de urgență Pentium D, crizele sunt cauzate de deficiențele de supraîncălzire.

Cu toate acestea, după ce procesoarele Intel Core și Core 2 dual-core au fost introduse în 2006, gloria AMD a început să scadă. AMD Coreea chiar a refuzat să împrumute procesorul pentru compararea testelor de performanță.

Când procesorul Core 2 de generație a debutat în 2011, oamenii din AMD Coreea au spus: "Vom folosi micro-arhitectura Bulldozer pentru a rupe Sandy Bridge (micro-arhitectura Intel)". Dar, după cum știe toată lumea, de atunci AMD este în procesor. Câmpul este aproape devastat. Din 2013 până în 2017, AMD a concurat cu un procesor unificat pe Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One și alte console de jocuri și procesor grafic Radeon.

În 2017, noul CEO al AMD, Su Zifeng, a preluat reeșalonarea AMD ca concurent al Intel și a lansat procesorul RYZEN din a treia generație în proces de 7 nanometri, pentru a deschide Intel.

Pe de altă parte, Intel, care sa confruntat cu provocările companiilor de memorie coreeană și japoneză la sfârșitul anilor 1980, sa concentrat pe microprocesoare și a decis să facă o reformă pe scară largă după ce a descoperit multe dintre erorile operaționale ale procesorului Pentium. Miscările personalului Intel din ultimul an au fost destul de interesante. Introducerea guru-ului de design chip Jim Keller și generalul independent Raja Koduri. În mod coincidențial, au lucrat pentru AMD. Jim Keller a condus dezvoltarea micro-arhitecturii AMD K8. Raja Koduri se ocupa de APU-ul AMD, GPU și alte tehnologii grafice.

În luna decembrie a anului trecut, Intel a organizat ziua de arhitectură, CES 2019 din acest an a previzionat câteva tehnologii și hărți strategice, iar produsele inovatoare vor fi introduse în viitor. Prin urmare, lumea exterioară acordă o atenție deosebită Computex-ului (International Computer Show) care a avut loc în luna iunie a fiecărui an, care este de așteptat să devină un punct important de cotitură în competiția dintre Intel și AMD.