Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Intel: GPU este al doilea cel mai important produs

Intel: GPU este al doilea cel mai important produs

Când vine vorba de Intel, toată lumea știe că aceasta este cea mai mare companie de procesare performantă din lume. Are mărci de procesoare, cum ar fi Core și Xeon, care reprezintă mai mult de 80% din cota de procesor X86 din lume, iar cota de CPU a serverului este de peste 95%. .

În ultimii ani, Intel nu a fost de fapt o companie pură de procesor. A achiziționat un număr mare de producători FPGA Altera și producător de soluții de conducere autonomă Mobileye. Împreună cu memoria flash NAND existentă, domeniul Intel s-a extins și pe mai multe piețe emergente. camp.

CPU este, fără îndoială, cel mai important produs al Intel în viitor, dar care produse sunt al doilea cel mai important pentru Intel? Răspunsul oficial al Intel este oarecum neașteptat.

Când a participat la Conferința tehnologică globală Citibank, vicepreședintele Intel al business-ului de cloud computing, Jason Grebe, a răspuns întrebării despre ce produs va fi a doua problemă cea mai importantă pentru Intel după Xeon. Răspunsul său este „GPU”, ceea ce înseamnă placă grafică GPU. În mintea lui Intel este al doilea doar la procesor.

În ceea ce privește motivul, motivul este simplu, Jason Grebe consideră că aplicațiile GPU sunt mai extinse decât produsele acceleratoare profesionale.

Intel este acum cel mai mare producător de GPU din lume, dar se spune că acesta este nuclear, iar răspunsul lui Jason Grebe nu este, evident, un GPU nuclear, ci un GPU independent de înaltă performanță, reprezentat de arhitectura Xe. O generație de produse GPU.

Conform planului Intel, compania va lansa primul său GPU de sine stătător în 2020. Pe baza procesului de 10 milimetri, primul joc va fi un producător de GPU pentru jocuri. În 2021, va exista un GPU de înaltă performanță de 7 nm, utilizat în principal în centrele de date. Atenția Intel poate fi văzută și asupra primului proces de 7 nm.