Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Instituție: Vânzările IP de proiectare a cipurilor globale în 2021 vor crește cu 19,4% de la an la an la 5,45 miliarde de dolari

Instituție: Vânzările IP de proiectare a cipurilor globale în 2021 vor crește cu 19,4% de la an la an la 5,45 miliarde de dolari

Conform statisticilor de la World Semiconductor Trade Association (WSTS), în urma unei creșteri de 16% de la an la an a vânzărilor IP de proiectare a cipurilor în 2020, vânzările de IP de proiectare în 2021 vor crește cu 19,4% de la an la an la 5,45 miliarde dolari. Între timp, vânzările cu semiconductor în 2021 vor crește cu 26,2% an de an. Pe baza acestui lucru, IPNest a lansat raportul IP de proiectare în mai 2022, clasând furnizori IP pe categorie.


Tendințele cheie pentru IP de proiectare în 2021 sunt foarte pozitive pentru majoritatea furnizorilor de IP, în special Sinopsys până la 21,7%, Imagination Technologies (IMG) în creștere cu 43,4%, furnizori de compilator flash (Super Jet Semiconductor, Liwang Electronics)) și Alphawave a crescut cu mai mult de 100% .

În mod clar, creșterea Sinopsys și Alphawave confirmă importanța pieței IP a interfeței cu fir (creștere de 22,7% în această categorie), în conformitate cu aplicațiile de interfață cu fir centrate pe date, Superscalar, Centrul de date, rețea sau IA. Cu toate acestea, performanța bună a ARM și IMG este un testament al recuperării industriei smartphone -urilor și creșterea industriei auto ca vehicul de creștere.


Privind înapoi la dezvoltarea pieței IP din 2016 până în 2021, este posibil să obțineți informații despre principalele tendințe ale pieței IP. Piața IP globală a crescut cu 59,3%, în timp ce creșterea primilor trei furnizori a fost inegală. Nr. 1 braț a crescut cu 33,7%, sinopsia nr. 2 au crescut cu 140,9%, iar cadența nr. 3 a crescut cu 167,2%.

Relativ vorbind, informațiile despre cota de piață sunt mai importante. Cota de piață a ARM a scăzut de la 48,1% în 2016 la 40,4% în 2021, iar cota de piață a Synopsys a crescut de la 13,1% în 2016 la 19,7% în 2021 (sau o creștere de 50% a cotei de piață din 2016 până în 2021), în timp ce cota de piață Cadence de piață a Cadence a cotei de piață a Cadence va crește de la 3,4% în 2016 la 5,8% în 2021.

În plus, se poate face o analiză cuprinzătoare prin compararea ratei anuale de creștere a compusului din 2016 până în 2021. Printre acestea, un mesaj puternic este că CAGR -ul pieței IP de proiectare din 2016 până în 2021 este aproape de 10%. De asemenea, este demn de remarcat faptul că CAGR -ul Synopsys de 19,2% este mai mult decât triplu cel al brațului (6% CAGR).

IPNest a calculat, de asemenea, clasamentele furnizorilor de IP pe baza veniturilor autorizate și a redevenței IP:


În ceea ce privește veniturile licențelor IP, Synopsys se află pe primul loc cu o cotă de piață de 31,2% în 2021, în timp ce ARM se află pe locul doi cu o cotă de piață de 25,6%. Fondată în 2017, Alphawave ocupă acum locul patru în spatele Cadence, demonstrând importanța SERDES de înaltă performanță IP pentru aplicații moderne, centrate pe date.

De fapt, performanțele bune ale Synopsys sunt parțial legate de accentul lor puternic pe interfețele cu fir, acestea au o cotă de 55,6% din piața de 1,3 miliarde, iar Serdes de înaltă performanță este principalul pieței de interconectare. Synopsys adoptă o strategie „unică”, acceptă aproape toate protocoalele (USB, PCIE, Ethernet, SATA, HDMI, MIPI, DDR Memory Controller) și are o cotă de piață principală în fiecare protocol.

Alphawave este complementar în sensul că strategia lor este mai „stop-for-top”, limitându-și sprijinul pentru cele mai avansate produse de pe nodurile tehnologice de vârf. Dar dacă te uiți la rezultatele IP de design din 2021, poți vedea că ambele pot avea succes și urmează strategii diferite și poziționarea pieței.


Clasamentele de redevență din 2021 arată brațul care domină piața cu o cotă de piață de 60,8%, ceea ce nu este surprinzător atunci când se ia în considerare baza lor instalată de clienți și poziția lor puternică în industria smartphone -urilor. Ceea ce este mai surprinzător este reînvierea Super Jet Semiconductor și Imagination Technologies (IMG), plasându -le pe locul doi și, respectiv, al treilea în primele cinci.

Super Jet beneficiază de un pick-up pe piața microcontrolerului, deoarece acestea prezintă majoritatea produselor de microcontroller vândute. Și IMG a reușit să depășească clipul rece adus de Apple în urmă cu câțiva ani și să se repoziționeze ca un furnizor modern de GPU în diverse segmente dincolo de smartphone -uri, cum ar fi divertisment auto, televizoare inteligente sau tablete.


Industria IP de proiectare a crescut cu 19,4% de la an la an în 2021, dovedind că acest segment este foarte puternic pe piața semiconductorilor, în timp ce ultimul CAGR 9,8% între 2016 și 2021 este o măsură bună.IPNest a făcut, de asemenea, o prognoză (încă nu a fost anunțată) pentru următorii 5 ani de proiectare IP, că piața IP de proiectare va ajunge la 11 miliarde de dolari în 2026, cu o rată anuală de creștere compusă (2021 - 2026) de 15%.