Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > IC Insights: Fabul poate să oprească un val de opriri

IC Insights: Fabul poate să oprească un val de opriri

Epidemia COVID-19 face furori și lumea intră într-o recesiune. Va face fabulele de oboseală un val de opriri? Conform unui sondaj realizat de IC Insights, o organizație de cercetare și analiză a semiconductorilor, tot mai mulți jucători semiconductori utilizează tehnologii sub 20 nanometri. Anul acesta și anul viitor includ: New Japan Wireless, Renesas Electronics și Adeno Semiconductors își vor închide treptat vechea capacitate de producție a plafonului. Mai multe fab-uri vechi de napolitane se așteaptă să se închidă în următorii ani. În special, sub influența acestei epidemii, industria semiconductorilor își accelerează externalizarea producției sau modelul de afaceri lipsit de caracter. Liderii Wafer, cum ar fi TSMC, World Advanced și UMC, vor primi prioritate pentru a beneficia de turnătorie și pentru a externaliza comenzile de producție. .


Epidemia COVID-19 a afectat grav economia globală. IC Insights a comparat impactul precedentului tsunami financiar asupra industriei semiconductoarelor din 2008. În acel moment, fabricile globale de semiconductori au început toate să revizuiască costurile de exploatare și eficiența fabricilor de wafer și au creat un val de închideri ale fabricilor.

IC Insights subliniază că din 2009, până la 100 de fabrii IC au fost închise sau remodelate. Pe măsură ce producătorii de semiconductori se integrează sau trec la modele de afaceri fab-lite sau mai puțin fab, industria IC și-a tăiat capacitatea veche.

Mai ales în trecut, fuziunile și achizițiile de semiconductori au crescut. Din ce în ce mai multe companii cu semiconductori folosesc tehnologia de proces cu 20 nanometri pentru a produce cipuri și capacitatea de fabricare a obținerii treptat ineficiente, în special fabricile de plafon de peste 200 microni, dintre care Japonia și America de Nord reprezintă majoritatea, reprezentând aproximativ 70% din total.

Este cert că două dintre fabricile de plafon Renesas Electronics, Nippon Radio (NJR) și Analog Devices (Analog Devices) vor fi închise din 2020 până în 2021.

IC Insights se așteaptă ca costul construirii unei noi fabrici să fie din ce în ce mai mare, mai multe fab-uri vor fi închise în următorii ani, iar din ce în ce mai mulți producători de semiconductori se vor îndrepta către o externalizare parțială sau fabricare parțială.