Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Huawei este al treilea cel mai mare cumpărător de cipuri din lume, patru companii din China se număr

Huawei este al treilea cel mai mare cumpărător de cipuri din lume, patru companii din China se număr

  Recent, cele mai recente date publicate de compania de cercetare de piață Gartner arată că cheltuielile de achiziție a semiconductorilor de la Huawei au depășit 20 miliarde de dolari în 2018, devenind cel de-al treilea cumpărător din lume, reprezentând 4,4% din cota de piață globală.

Deși există încă un anumit decalaj în ceea ce privește costurile de achiziție, în comparație cu primele două, din perspectiva creșterii, cheltuielile de achiziție a semiconductorilor de la Huawei în 418 au crescut cu 45,2% pe an, depășind cu mult Samsung și Apple, devenind cea mai mare creștere dintre Top 5 companii.


În plus față de Huawei, volumul de achiziții de cipuri de alte companii chineze este, de asemenea, în creștere. Un total de patru companii chineze se numără printre primii 10 cumpărători de cipuri din lume, și anume Huawei, Lenovo, Xiaomi și BBK (deținute de Vivo și OPPO).

Potrivit lui Gartner, opt din primele zece companii din 2017 au rămas în primele zece ani în 2018, producătorul de cipuri de memorie american Kingston Technology și Xiaomi din China înlocuind LG Electronics din Coreea de Sud și Sony din Japonia.

Samsung și Apple sunt încă primii doi cumpărători de cipuri din lume anul trecut, cu o cotă de piață combinată de 17,9%. Cei doi giganti de smartphone-uri au fost primii doi cumpărători de semiconductori globali din 2012, cu o cotă totală de 19,5% în 2017.

În general, datorită integrării continue a piețelor pentru PC și smartphone, primii 10 cumpărători de cipuri 2018 au o cotă de piață globală de 40,2%, de la 39,4% în 2017. Gartner se așteaptă ca această tendință să continue.

Mastinne YamaJi, analist principal la Gartner, a declarat într-o declarație: "Pe măsură ce primii zece cumpărători de cipuri semiconductori ocupă o cotă de piață în creștere, vânzătorii de produse de tehnologie vor comercializa cele mai multe dintre resursele lor.