Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Cum de a face cu convertorul analog-digital sub "apel" vocal?

Cum de a face cu convertorul analog-digital sub "apel" vocal?

Vocea a devenit în centrul competiției pentru casele inteligente.

Pe lângă difuzoarele inteligente, roboții educaționali etc. au testat deja apa mai întâi, mai multe produse precum aparate de aer condiționat și frigidere așteaptă și „apelul” vocal în noul val de casă inteligentă. Odată cu creșterea complexității, este vorba și despre acuratețe. Cerințe mai mari. Cum funcționează o soluție de sistem vocal?

Diferite provocări

Dacă contorizați dificultățile controlului vocal în sistemele inteligente de acasă, ceea ce trebuie să faceți cel mai mult este, fără îndoială, provocarea de a face față distanței și zgomotului.

Abhi Muppiri, inginer de piață de produse audio la Texas Instruments, a declarat: "În scenariile reale de aplicare, volumul achiziției este prea mic din cauza distanței mari sau a spațiului mare, ceea ce afectează adesea efectul controlului vocal. În plus, în zgomot. medii, De asemenea, este o provocare să identificăm cu exactitate semnalele sonore. "

Mai mult, datorită „locației” aparatelor inteligente și a cerințelor de configurare diferite pentru microfoane, soluția vocală trebuie ajustată flexibil și eficient.

"De exemplu, aparatul de aer condiționat este în general agățat de perete, iar distanța va fi o mare problemă. Și dacă este plasat în camera de zi, va apărea zgomot suplimentar, cum ar fi sunetul TV și trebuie identificat și eliminat. Prin urmare, diferite aplicații au nevoi diferite și au nevoie de considerații ale terminalului clienților care sunt ajustate în consecință. "Analizează Abhi Muppiri.

Misiunea ADC

Ca răspuns la cerințele de mai sus, pe lângă îmbunătățirea continuă a ratei de procesare a cipurilor vocale, ADC (conversie analog-digitală) care implementează procesarea semnalelor vocale de prelevare, compresie și EQ trebuie să fie în mod continuu " optimizat.“

"Cererea de ADC-uri pe piața audio se reflectă în raportul semnal-zgomot ridicat, rata mare de eșantionare etc." A menționat Abhi Muppiri.

Ca microfon indispensabil într-o soluție vocală, este necesară și „cooperarea” ADC. Abhi Muppiri a subliniat în plus că microfoanele digitale sau analogice utilizate frecvent pe piață, atunci când se cercetează în prealabil produse aferente pentru clienți, diferite ADC trebuie să coopereze cu testul pentru a ajuta la alegerea unei soluții mai rentabile.

"În general, microfoanele digitale consumă mai puțină putere decât microfoanele analogice, însă microfoanele analogice au raporturi semnal-zgomot mai bune decât microfoanele digitale", a spus Abhi Muppiri atunci când analizează pro și contra celor doi.

Pe baza acestei provocări, a apărut noua generație audio ADC Burr-Brown - TLV320ADC5140.

Optimizare ADC

Fiind cel mai mic ADC audio cu patru canale din industrie, cu performanțe echivalente, TLV320ADC5140 are capacități extraordinare. Poate realiza o înregistrare cu distorsiuni reduse în medii zgomotoase și poate efectua, de asemenea, o înregistrare de înaltă fidelitate de câmp îndepărtat în orice mediu. Poate surprinde o vorbire clară la mai mult de 10 metri distanță de produse similare din industrie, adică sursa de sunet depășește 10 metri.

Abhi Muppiri, după cum spun multe familii, realizează multe avantaje. Unul este utilizarea unui sistem de formare a fasciculului. Amplificatorul de 120DB încorporat dinamic (DRE) încorporat îmbunătățește semnalele audio cu volum redus, menținând în același timp înregistrarea cu distorsiuni reduse. Înregistrare de înaltă fidelitate de câmp îndepărtat în orice mediu. Al doilea este ADC-ul care acceptă cele mai noi microfoane cu raport semnal-zgomot ridicat, cu o gamă dinamică mai mare de 106dB, oferind compatibilitate vocală de înaltă calitate. Al treilea este suportul integrat pentru proiectarea sistemului multi-funcțional. Acceptă prelevarea simultană a până la patru canale analogice sau opt canale digitale (sau o combinație a acestora) a intrării microfonului pentru a asigura flexibilitatea sistemului. De asemenea, oferă funcții programabile, cum ar fi calibrarea câștigului și a fazelor pentru a egaliza nepotriviri ale gamei de microfoane. .

Cu atât de multe „metode de protecție”, TLV320ADC5140 obține performanțe ridicate la costuri. Nu numai consumul de energie al fiecărui canal al acestui produs este de numai 9,5mW la 48kHz, dar, de asemenea, poate reduce volumul de proiectare fără a sacrifica fiabilitatea sistemului.

Toate acestea sunt inseparabile de „reproiectarea” TI a lui Burr-Brown. Știi, Burr-Brown este un veteran al sunetului de calitate. După ce a fost achiziționată de TI, TI continuă esența și conotația Burr-Brown și continuă să dezvolte produse audio pentru produse automotive, audio profesionale și produse inteligente legate de casă. TLV320ADC5140 a devenit un mare „aviz”.

Abhi Muppiri a menționat în sfârșit: "TI a lansat o serie de soluții audio, inclusiv ADC, DAC, Clasa-D, formând o buclă închisă completă."