Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Mass-media străină: restricțiile Japoniei la exporturi vor ajuta industria de cipuri din China

Mass-media străină: restricțiile Japoniei la exporturi vor ajuta industria de cipuri din China

Pe măsură ce conflictul dintre Japonia și Coreea de Sud se intensifică, companiile coreene caută materii prime alternative în alte regiuni. Producătorii de cipuri chinezi pot deveni producători de profit. Cu toate acestea, mass-media străine „Financial Times” consideră că China mai are unele probleme care trebuie rezolvate.

Din cauza lipsei consensului asupra problemelor muncii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Japonia a impus restricții la export Coreei de Sud, inclusiv materii prime, cum ar fi polimidă fluorurată, fotorezistent de materii prime cu semiconductor și fluorură de hidrogen de puritate ridicată, care sunt materiale de afișare OLED. Foarte mare. În plus față de incapacitatea de a îndeplini standardele de producție, aceasta va afecta, de asemenea, industria sa de înaltă valoare, ceea ce face ca producătorii coreeni să fie nevoiți să facă afaceri cu China pentru a obține resurse alternative.

Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a transforma noul timp pentru China, care a dorit întotdeauna să dezvolte industria de cipuri și să-i îmbunătățească autonomia. Potrivit lui Sanjeev Rana, analist la CLSA, pentru a gestiona riscurile, companiile coreene mari trebuie să găsească alte regiuni care să furnizeze materii prime, ceea ce oferă furnizorilor chinezi o oportunitate bună.

Potrivit oamenilor familiarizați cu problema, Samsung Electronics, cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume, a început, de asemenea, testarea materialelor alternative chineze.

Pe termen lung, acest lucru poate face Coreea de Sud și China mai aproape, iar China va fi singurul beneficiar.

Cu toate acestea, producția de cipuri din China are, de asemenea, multe probleme. Deși viteza tehnologiei sau a scării este foarte rapidă, tehnologia producătorilor de cipuri din China are încă un decalaj de câțiva ani în comparație cu Statele Unite, Coreea de Sud și Taiwan.

Louis, directorul Programului de politică științifică și tehnologică al Centrului de Studii Strategice și Internaționale de la Think Tank din SUA, a declarat că, în ciuda a 40 de ani de investiții, China nu este încă în măsură să producă semiconductori avansați. Doar 16% din semiconductorii folosiți în China sunt produși în țară și doar jumătate dintre ei sunt companii chineze. De fabricație.

Experții de la Seul au menționat, de asemenea, că companiile chineze nu sunt încă în măsură să ofere aceeași calitate a gazului de gravare ca Japonia.

Analistul australian Macquarie Bank, Daniel Kim, a declarat că, pentru companiile cu semiconductor, randamentul este cel mai important, astfel că nu vor înlocui cu ușurință furnizorii de materii prime chimice, atât timp cât materiile prime se schimbă ușor, poate afecta producția.

Conform sondajului CLSA, pe lângă semiconductori, furnizorii japonezi au o cotă de piață ridicată în componente și materiale, cum ar fi componente pentru telefoane mobile, afișaje și alte echipamente electronice de consum.

& quot; Financial Times & quot; a subliniat că limitarea exportului de materii prime de cip poate fi doar începutul. Dacă Japonia elimină Coreea de Sud de pe lista albă, furnizorii coreeni se vor confrunta cu mai multe dezastre. Ministerul Afacerilor Economice din Japonia colectează opinii publice, iar oamenii familiarizați cu această problemă au spus că țara își poate anunța decizia finală pe 2 august.

Dacă este scoasă cu adevărat de pe lista albă, companiile coreene trebuie să solicite aprobarea a 857 de materiale. Deși Japonia nu intenționează să-și întrerupă complet oferta în prezent, este foarte îngrijorată că importanța materialelor din Coreea de Sud poate dura câteva luni, ceea ce va afecta producția și aprovizionarea.

Grupul Goldman Sachs estimează că Coreea de Sud ar putea fi nevoită să înceteze temporar importul de până la 97% din materiile prime din Japonia, cu o valoare totală de aproximativ 52,2 miliarde de dolari.