Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Profitul lui Dell Q3 a crescut cu 68%, datorită cererii puternice a două întreprinderi majore

Profitul lui Dell Q3 a crescut cu 68%, datorită cererii puternice a două întreprinderi majore


Potrivit lui Reuters, Dell a raportat recent o creștere de 68% a profitului operațional trimestrial, deoarece cererea puternică pentru servere și echipamente de rețea a ușurat vânzările slabe de PC, iar ușurarea presiunii lanțului de aprovizionare a contribuit la controlul costurilor. Cu toate acestea, prognoza Q4 a fost conservatoare, mai mică decât așteptările analiștilor.

Știrile au spus că, datorită îmbunătățirii lanțului de aprovizionare, care a ușurat presiunea adusă de creșterea pieselor și a mărfurilor și a măsurilor de reducere a cheltuielilor precum înghețarea recrutării externe, profitul operațional al Q3 al companiei a crescut cu 68%. Divizia de soluții de infrastructură, care include servere, dispozitive de stocare și hardware de rețea, a înregistrat venituri cu 12 % în trimestrul al treilea până la 9,6 miliarde de dolari. Din cauza cererii slabe de PC, vânzările din T3 au scăzut cu 6% până la 24,7 miliarde USD, dar au depășit 24,54 miliarde USD.

În plus, Dell a acceptat recent să soluționeze un proces legat de achiziția VMware, o companie de software, cu 1 miliard de dolari, care a redus și profitul net al Dell Q3.

Pentru prognoza acestui trimestru, Tom Sweet, directorul financiar al Dell, a declarat că vânzările din T4 din ianuarie ar fi de până la 24 de miliarde de dolari, dar analiștii, în medie, se așteptau la 24,9 miliarde de dolari. În plus, el a spus că, deoarece incertitudinea economică a afectat industria tehnologiei informației, este dificil să prezicem anul fiscal viitor.

Conform datelor lui Gartner, livrările globale de PC au scăzut cu mai mult de 19% în trimestrul al treilea, cea mai mare scădere de când analiștii din industrie au început să urmărească indicele la mijlocul anilor '90.