Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Învinge Intel! Samsung Electronics se află pe locul doi în Q3 Global Semiconductor Sales

Învinge Intel! Samsung Electronics se află pe locul doi în Q3 Global Semiconductor Sales

Conform datelor OMDIA, o companie de cercetare de piață, piața globală de semiconductori în al treilea trimestru al acestui an a fost de 147 miliarde de dolari americani, în scădere cu 7% față de 158 miliarde de dolari SUA în al doilea trimestru. Samsung Electronics a fost învins de Intel și a câștigat locul doi în vânzările globale de semiconductori.

Datorită creșterii cererii de produse electronice de consum și semiconductor în timpul epidemiei, piața globală a semiconductorilor s -a extins pentru opt sferturi consecutive din 2020, dar piața a început să se micșoreze în T2 în acest an - un alt semn că economia globală este sub presiunea presiunii de presiunea presiunii Creșterea ratelor dobânzii și creșterea riscurilor geopolitice.

Cliff Rimbach, cercetătorul șef al Omdia, a declarat că declinul pieței T2 a fost atribuit slăbiciunii pieței PC -ului și performanței lente ale Intel, în timp ce declinul T3 s -a datorat în principal slăbiciunii pieței memoriei. Rimbach a spus că profitul pe piața memoriei a fost cu 27% mai mic decât trimestrul precedent, din cauza ajustării inventarului clienților și a scăderii cererii pentru centre de date, PC -uri și cipuri de dispozitive mobile.


Drept urmare, Samsung Electronics, SK Hynix și Micron Technologies, care se concentrează pe afacerile cu semiconductor de memorie, au obținut mai puțin decât performanța cu semiconductor ideal în T3 în acest an, veniturile lor scăzând cu peste 10 miliarde de dolari. Vânzările Samsung Q3 au scăzut cu 28,1% față de trimestrul precedent până la doar 14,6 miliarde de dolari SUA. Vânzările Intel au ajuns la 14,9 miliarde de dolari americani, ocupând primul loc cu o marjă restrânsă.

Locul al treilea a fost Qualcomm, cu vânzări de 9,9 miliarde de dolari, o creștere de 5,6% față de trimestrul precedent. SK Hynix a căzut pe locul patru de pe locul trei în ultimul trimestru, iar vânzările sale au scăzut cu mai mult de 26%. Vânzările de Micron au scăzut, de asemenea, cu mai mult de 27%, înlocuind al șaselea clasat pe Broadcom.

În plus, clasamentul OMDIA al companiilor de semiconductori nu include companii de turnătorie, cum ar fi TSMC.