Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Prețurile DRAM-urilor sunt scumpe, producătorii din Taiwan sunt sub presiune

Prețurile DRAM-urilor sunt scumpe, producătorii din Taiwan sunt sub presiune

Agenția de cercetare a pieței tehnologice TrendForce a lansat ieri (18) cel mai recent raport, revizuind prognoza livrărilor de servere pentru acest trimestru, de la estimarea inițială a unei scăderi trimestriale de 0,8% la un declin trimestrial de 4,9%, rezultând un DRAM cu un preț suportabil . Presiunea scăderii prețurilor este în creștere, iar prețurile contractuale vor fi scăzute cu aproape 5% în acest trimestru. Producătorii legați de memorie, precum Nanya, Winbond, ADATA, Apacer și Team Group vor avea presiune de funcționare în a doua jumătate a anului.

TrendForce a subliniat că, în prima jumătate a anului, datorită pandemiei COVID-19, care a promovat aplicații la distanță, centrele de date și-au mărit cererea pentru achiziții de server, ceea ce a determinat creșterea cererii de utilizare a serverului și aprovizionarea DRAM standard. Prețurile serverelor și DRAM-ului standard au fost în continuă creștere.

Cu toate acestea, cel mai recent sondaj de la TrendForce a constatat că, ca răspuns la epidemie și incertitudinea mediului economic general, majoritatea companiilor și-au schimbat achizițiile de server de la cheltuielile de capital la cheltuielile de exploatare axate pe închirierea serviciilor cloud, ceea ce a dus la suspendarea comenzilor de cumpărare a serverului existente. TrendForce consideră că în acest trimestru, furnizorii de server de întreprinderi, conduși de Dell și Hui, au început să își revizuiască livrările de un an întreg. Livrările de server în trimestrul al treilea vor fi mai mici decât se aștepta. Se estimează că scăderea cu 0,8% din estimarea inițială va fi extinsă în continuare la trimestru. O scădere de 4,9%.

Declinul livrărilor de server a slăbit și cotațiile de stocare a serverului în acest trimestru. Fabricile de module, inclusiv ADATA, Apacer, Team Group și alte fabrici de module au adoptat strategii de stocare conservatoare și au devenit conservatoare în operațiunile lor în acest trimestru.

Fabrica de module de memorie estimează că tendința prețurilor contractelor DRAM în acest trimestru nu a fost la fel de scăzută așa cum era de așteptat și s-a transformat într-un procent scăzut cu o singură cifră. Se estimează că declinul din trimestrul IV se va extinde la 10% la 15%. Având tendința către așteptare și a inventarului mai redus ca răspuns, este de așteptat ca grupurile relevante să facă față presiunilor asupra operațiunilor în a doua jumătate a anului.