Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Conferința de presă CES 2020 Qualcomm

Conferința de presă CES 2020 Qualcomm


Anmon: Bună dimineața tuturor, bine ați venit la conferința de presă CES 2020 Qualcomm. Sunt foarte încântat să stau aici astăzi, nu doar pentru că Qualcomm a obținut multe realizări în ultimul an, ci și pentru că suntem la începutul anului 2020 și ne îndreptăm către un nou deceniu. 5G va crește la scară în 2020. Desfășurarea și va aduce oportunități imense în toate domeniile de viață. La CES-ul din acest an, nu vom împărtăși doar tehnologia mobilă, ci și ne vom concentra asupra multor noi industrii care sunt abilitate cu dezvoltarea tehnologiei mobile și a progresului companiei în aceste domenii industriale, apoi în următoarele 45 de minute, vom discuta despre multe lucruri interesante, în primul rând, să vorbim despre Summit-ul tehnologic Snapdragon care tocmai a trecut.

La Snapdragon Technology Summit 2019, am anunțat două noi platforme: Snapdragon 865 și Snapdragon 765 / 765G. Snapdragon 865 redefinește experiența emblematică pe care terminalele mobile o pot aduce. Acoperă experiența utilizatorului pe care credem că ar trebui să o atingă terminalele-flagship 5G. Am anunțat, de asemenea, un singur chip 5G SoC din seria Snapdragon 7 - Snapdragon 765 / 765G este un SoC care acceptă conectivitate multi-mod 5G. Aici, vreau să împărtășesc și faptul că acum doar câteva zile, partenerul nostru OPPO a lansat terminalul comercial OPPO Reno3 Pro echipat cu Snapdragon 765G în China. Suntem foarte încântați să vedem că după ce Snapdragon 765G a fost lansat la începutul lunii decembrie, terminalele sale comerciale ar putea fi lansate la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce reprezintă un ritm foarte rapid. (Comunicat de presă de referință: Snapdragon 865: https://zh-cn.content.qualcomm.com/news/releases-2019-12-04, Snapdragon 765 / 765G: https: //zh-cn.content.qualcomm.com / știri / comunicate-2019-12-04-0)

În domeniul PC, ne-am extins foarte mult și portofoliul de produse orientat pentru PC. Qualcomm a lansat continuu portofoliul de produse pentru PC și a câștigat un impuls bun de dezvoltare cu platforma de calcul Snapdragon. Pe lângă Snapdragon 8cx, am anunțat și noua platformă de calcul pentru întreprinderi Snapdragon 8cx la Summit-ul tehnologic Snapdragon. În același timp, am extins și portofoliul de produse pentru PC cu noile Snapdragon 7c și 8c pentru a oferi asistență pentru notebook-uri entry-level și mainstream. (Comunicat de presă de referință: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05-0)

În același timp, am lansat și prima platformă 5G XR din lume, Snapdragon XR2 și suntem bucuroși să vedem că mulți OEM au planificat să lanseze terminale echipate cu Snapdragon XR2. Credem că această nouă categorie de terminale este în continuă dezvoltare, iar cu maturitatea de 5G, mai multe terminale comerciale vor promova scala XR. (Comunicat de presă de referință: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-12-05)

Suntem foarte încântați să vedem că platforma Snapdragon stabilește noi standarde pentru performanță și inovație în era 5G. În continuare, vreau să împărtășesc cu voi impulsul puternic de dezvoltare a 5G.

Așa cum am spus anterior, 2020 este de așteptat ca un an pentru 5G să obțină o dezvoltare la scară largă și vedem că implementarea 5G este într-adevăr mult mai rapidă decât 4G. Vreau să împărtășesc o poveste interesantă. În urmă cu câteva sferturi, toată lumea discuta încă când 5G se putea lansa în implementarea pe scară largă. Am împărtășit date la evenimentul Qualcomm Analyst Day: Se prevede că livrările de smartphone-uri 5G vor ajunge la 200 de milioane de unități până la sfârșitul anului 2020. Astăzi, feedback-ul pe care îl primim este că toată lumea crede că 200 de milioane de unități sunt o cifră conservatoare. 5G deține un potențial mare. Piața smartphone-urilor este deja foarte matură, iar 5G va fi, de asemenea, desfășurat cu succes pe această piață, deoarece întregul lanț al industriei terminale s-a orientat pe deplin către 5G. Aș dori să subliniez mai ales că cel mai bun telefon 4G pe care toată lumea îl poate cumpăra în prezent este un smartphone 5G. Prin urmare, ne așteptăm ca 5G să creeze un impuls de dezvoltare mai puternic.

În prezent, peste 45 de operatori din întreaga lume au implementat rețele 5G comerciale și peste 340 de operatori investesc în 5G. Și, ne așteptăm ca până în 2023, conexiunile 5G să depășească 1 miliard, ceea ce este cu doi ani mai rapid decât 4G realizând 1 miliard de conexiuni. În următorii 5 ani, până în 2025, numărul de conexiuni 5G va ajunge la 2,8 miliarde și aproape de 3 miliarde, iar rata de penetrare de 30% va fi, de asemenea, mult mai mare decât în ​​perioada 4G. Prin urmare, suntem foarte bucuroși să vedem impulsul de dezvoltare bun realizat de 5G. În viitor, Qualcomm va continua să promoveze implementarea pe scară largă a 5G și să lucreze cu operatorii pentru a extinde acoperirea rețelei 5G. În același timp, suntem, de asemenea, foarte încântați să vedem că mulți producători OEM intenționează să lanseze telefoane 5G la începutul anului 2020 și așteptăm să fie lansate mai multe telefoane 5G în 2020.

În continuare vreau să împărtășesc două numere cu tine. În faza timpurie a lansării platformei, numărul de proiecte de produse terminale obținute de platforma mobilă Snapdragon 865 a fost dublat față de platforma Snapdragon 855 de generație anterioară, ceea ce este foarte important, deoarece reflectă faptul că întreaga piață globală cuprinde smartphone-uri 5G pe pe scară largă. De asemenea, este interesant faptul că numărul de modele de produse terminale obținute de Snapdragon 765 / 765G în timpul lansării inițiale a platformei a atins de 2,5 ori produsele din seria 7 din generația anterioară, ceea ce arată că terminalele mai accesibile încep să suporte și 5G. Susținem desfășurarea pe scară largă a 5G, iar mai mulți utilizatori se vor putea bucura de noile servicii și experiențe aduse de 5G. Și așa cum am spus la Summit-ul privind tehnologia Snapdragon, Qualcomm va continua, de asemenea, să promoveze desfășurarea pe scară largă a 5G la toate nivelurile și chiar la niveluri inferioare.

Recent, clienții noștri au obținut rezultate excelente pe piața globală și aș dori să vă împărtășesc aici. OPPO și Xiaomi au performat foarte bine în Europa și sunt companii cu creștere rapidă pe piața europeană. Desigur, OPPO, Xiaomi și vivo au, de asemenea, foarte mult succes pe piața chineză. În plus, există Motorola, cu noul său telefon cu ecran pliabil Moto Razr, performanțele recente ale Motorola sunt de asemenea foarte atrăgătoare. Ne așteptăm ca Snapdragon 865 să ajute mai mulți OEM-uri să obțină performanțe deosebite pe piața globală.

De fapt, creșterea puternică a 5G promovează, de asemenea, dezvoltarea de bandă largă fără fir fixă, iar accesul wireless fix fix este de așteptat cu comercializarea 5G. Acest lucru se datorează faptului că 5G are o lățime mare de bandă și o economie (costuri mai mici de biți), poate oferi ratele de date extrem de mari necesare pentru bandă largă mobilă și Wi-Fi, precum și fiabilitatea ridicată necesară pentru evenimente precum TV și evenimente sportive video live. conexiune. În prezent, 34 de producători OEM folosesc sisteme de frecvențe radio și modem X55 5G pentru a sprijini terminalele CPE pentru acces wireless fix. Dintre aceștia, 11 OEM adoptă soluții care acceptă conectivitatea 5G și Wi-Fi 6. Lucrul important al acestor două numere este faptul că, în orice iterație anterioară a tehnologiei de comunicații fără fir, accesul wireless fix nu a atins un impuls de creștere atât de luminos. Acest lucru va promova, de asemenea, dezvoltarea CPE 5G de mare putere și va extinde serviciile în bandă largă în zone care nu sunt acoperite în prezent, cum ar fi suburbiile și zonele rurale ale Statelor Unite. În plus, pe măsură ce operatorii sunt gata, acoperirea accesului wireless fix este de așteptat să se extindă, iar utilizatorii din aceste regiuni vor putea, de asemenea, să se bucure de servicii precum video, de care suntem foarte încântați.

În continuare, vreau să împărtășesc conținutul greu al acestei conferințe - câmpul PC. După cum am menționat, Qualcomm se angajează să abiliteze PC-urile pentru dispozitive conectate mereu. Definim o nouă experiență de PC-folosind un computer ca un smartphone în viața de zi cu zi și aducând această experiență la diferite niveluri de PC. Pe măsură ce continuăm să extindem portofoliul de produse pentru PC, de la Snapdragon 8cx care acceptă experiențe de ultimă generație până la platforma de calcul de întreprindere Snapdragon 8cx, la Snapdragon 8c și 7c, care sunt întotdeauna conectate la PC pentru scara, din ce în ce mai mulți Snapdragons PC-urile platformei vor fi, de asemenea, lansate una după alta. Acestea vor promova dezvoltarea de PC-uri suportate de platforma Snapdragon la scară largă și vor transforma cu adevărat experiența conectării mereu.

Mai important, PC-ul 5G este acum o realitate și va deveni un instrument important pentru conturarea productivității viitoare. Am menționat în ziua analiștilor Qualcomm că, dacă credeți că infrastructura IT va itera către norii de întreprindere (cum ar fi Microsoft Azure), atunci ar trebui să utilizați un PC 5G, deoarece va crește mult productivitatea în biroul viitorului. Cu aproximativ un an în urmă, Qualcomm a împărtășit viziunea noastră PC 5G și a lansat platforma de calcul Snapdragon 8cx. În conferința de presă de astăzi, am fost foarte încântați să anunțăm că a sosit primul PC 5G din lume, iar compania care a lansat produsul este foarte bunul nostru partener Lenovo.

Cooperarea strânsă cu Lenovo a făcut ca PC-ul 5G să devină realitate. La COMPUTEX în mai 2019, Qualcomm și Lenovo au arătat pentru prima dată modelul concept al PC 5G (consultați comunicatul de presă: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-05-27), de asemenea a provocat așteptările extinse ale publicului în acest sens. În continuare, să-l invităm pe domnul Johnson Jia, vicepreședinte senior al Grupului Lenovo și director general al afacerilor de consum al grupului de produse cu dispozitive inteligente, să introducă acest PC 5G tuturor.

[Discursul principal al lui Johnson Jia, vicepreședintele senior al Grupului Lenovo și directorul general al afacerilor de consum al grupului de produse pentru dispozitive inteligente]

Anmun: Mulțumesc Johnson. Cu suportul Sub-6 GHz, unda milimetrică și eSIM, PC-urile 5G au devenit o realitate, ceea ce este într-adevăr foarte interesant. Mulțumim Lenovo pentru introducerea acestui produs tuturor, după cum a spus Johnson, acesta este doar începutul și vom vedea mai multe PC-uri 5G disponibile.

În continuare, voi împărtăși cu voi ultimele progrese ale Qualcomm în diverse domenii. În primul rând, vreau să vorbesc mai întâi despre cloud. 5G va aduce schimbări uriașe, inclusiv cloud. Avantajele lățimii de bandă ridicate și latenței reduse de 5G permit norilor de margine să ofere și capacități de procesare. Ca urmare, au apărut cazuri noi de utilizare, care la rândul lor au plasat cerințe noi pe norul de margine. Prin urmare, avem norul de margine ca „intrare” în centrul de date. În aprilie 2019, Qualcomm a lansat Cloud AI 100 (consultați comunicatul de presă: https://www.qualcomm.cn/news/releases-2019-04-09-0). Cele patru cazuri principale de utilizare includ procesarea inferențelor accelerate AI pentru centrul de date, cutia de margine inteligentă 5G, infrastructura 5G și automobilul. Cloud AI 100 poate oferi performanțe maxime ale AI de peste 350 TOPS (miliarde de operații) pe secundă. Comparativ cu cea mai avansată soluție de inferență AI a industriei desfășurată în prezent, Cloud AI 100 îmbunătățește performanța pe watt de mai mult de 10 ori.

La care lucram în prezent este exact aceeași strategie pe care am folosit-o la proiectarea Cloud AI 100. Acum, anunț primul produs bazat pe Cloud AI 100 - o cutie inteligentă. Pe diapozitiv, acest produs cu sigla Qualcomm este un design de produs pe care noi și partenerii noștri l-am creat împreună. Este una dintre primele cutii inteligente de margine 5G care a adoptat Qualcomm Cloud AI 100, care poate suporta conectivitatea 5G și capacitățile de procesare AI și va atinge o utilizare comercială pe scară largă în a doua jumătate a anului 2020. Qualcomm va introduce mai multe detalii despre produs. și parteneri la activități conexe în prima jumătate a acestui an. Prelucrarea cloud și procesarea marginilor sunt foarte diferite în consumul, performanța și calculul. Suntem foarte fericiți să lansăm Cloud AI 100 în aprilie anul trecut. Acum, prin eforturile noastre comune cu partenerii, sunt concepute produse comerciale ale Cloud AI 100. Ne bucurăm să vedem că primul său produs este o cutie inteligentă de margine care acceptă conectivitate 5G.

În ceea ce privește 5G, am introdus telefoane inteligente, CPEs, PC-uri și nori de margine pentru acces wireless wireless. În continuare vreau să vorbesc despre mașini. Automotive este una dintre cele mai interesante noi afaceri ale Qualcomm, deoarece tehnologia a schimbat fundamental industria transporturilor - nu numai că a îmbunătățit în mod semnificativ siguranța și eficiența rutieră, dar a transformat și experiențele în mașină și a împuternicit cele noi și serviciile - acesta este un exemplu excelent. despre modul în care tehnologia mobilă transformă industriile tradiționale.

În ultimii 15 ani, tehnologia noastră a afectat lumea și a dus la schimbări în industria auto. Am colaborat din timp cu General Motors în conectivitate auto. Acum, cu cooperarea și sprijinul aproape toți producătorii de automobile, Connected Cars a devenit o realitate. În plus, există modificări în cockpits-uri digitale, servicii mai avansate și soluții de calcul, care sunt oportunități uriașe pentru întreaga industrie auto, Qualcomm și partenerii. În prezent, peste 100 de milioane de vehicule au adoptat tehnologia Qualcomm. Toate acestea reflectă angajamentul pe termen lung al companiei Qualcomm de a promova inovația în industria auto și, de asemenea, credem că tehnologia mobilă va transforma industria auto.

Astăzi, voi aduce mai multe anunțuri și produse noi. Valoarea totală estimată a comenzilor Qualcomm în domeniul procesării informațiilor în vehicul, informațiilor audio și video și interconectarea în mașină a ajuns la 7 miliarde de dolari. Acesta este un salt uriaș din datele pe care le-am anunțat cu ocazia Qualcomm Analyst Day. În prezent, Qualcomm se situează pe primul loc în topul infotainment de automobile și ocupăm, de asemenea, primul loc în domeniul procesării informațiilor în vehicul și al conectivității Bluetooth. În prezent, există 19 producători auto care utilizează portofoliul de soluții auto Qualcomm. Suntem bucuroși să lucrăm cu o gamă atât de largă de parteneri și suntem, de asemenea, foarte bucuroși să vedem că industria auto transformă conexiunea și experiența de conducere a mașinilor prin intermediul tehnologiei mobile.

Pentru industria auto, ne concentrăm pe patru domenii cheie. Unii dintre voi sunt familiarizați cu acesta, în timp ce alții sunt noi domenii de afaceri ale Qualcomm. Primul este să conectați experiența cu mașina conectată. În următorii zece ani, conectivitatea dintre autoturisme, conectivitate auto-vehicul și mașină-pieton va fi cheia dezvoltării industriei auto. Prin urmare, acordăm o atenție deosebită domeniului prelucrării informațiilor în vehicul și C-V2X, scopul este de a permite conexiunea între autoturism, mașină în infrastructură, mașină în nor și mașină -pedestrian. În al doilea rând, recunoaștem în mod clar că smartphone-urile redefinesc experiența utilizatorului pe măsură ce ne transmit informații în fiecare zi. În același timp, partenerul nostru, lider în industria auto mondială, își reproiectează și cabina digitală și folosește tehnologia mobilă pentru a transforma experiența de conducere, cum ar fi tablourile de bord digitale, sistemele informaționale și audio și divertismentul scaunelor din spate.

În plus, ne-am extins în două domenii complet noi. Primul este gestionarea terminalelor din partea norului, ceea ce oferă o bună oportunitate producătorilor Qualcomm și auto pentru a crea noi servicii. Nu numai că, susținem și conducerea autonomă cu ADAS (Advanced Advanced Assistance System). Acest