Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > AMD va lansa un procesor APU încorporat

AMD va lansa un procesor APU încorporat

După ce platforma cu putere redusă pentru 2011 pentru dispozitive mobile și desktop de dimensiuni mici, familia AMD Fusion APU Fusion adaugă astăzi noi caracteristici, și "Embedded G-Series Platform" pentru dispozitivele încorporate este debutat oficial. Aceasta este de asemenea prima platformă integrată din lume pentru integrarea CPU și GPU.

Procesorul APU încorporat din seria G și seria C anterioare și seria C utilizează același design de bază, care este de asemenea un singur cip integrat x86 Bobcat cu miez de putere redus, miez grafic de nivel DX11, motor de decodare video UVD3, memorie DDR3 cu un singur canal. Controlerul este optimizat numai pentru nevoile speciale ale aplicațiilor încorporate, iar produsele sunt mai abundente. Există cinci modele:

G-T56N: echivalent cu Zacate E-350, dual core, tactat la 1.6GHz, cache de nivel 1 64KB, cache de nivel 2 512KB × 2, miez grafic Radeon HD 6310, frecvență 500MHz, Consumul de energie este de 18W.

G-T48N: model nou, ceas la 1.4GHz, alții la fel ca mai sus.

G-T52R: echivalent cu Zacate E-240, un singur nucleu, tactat la 1.5GHz, cache de nivel 1 64KB, cache de nivel 2 512KB, alții la fel ca mai sus.

G-T40N: echivalent cu Ontario C-50, dual core, tactat la 1.0GHz, cache de nivel 1 64KB, nivel 2 cache 512KB × 2, miez grafic Radeon HD 6250, frecvență 280MHz, suport pentru memorie un singur canal LVDDR3-1066 versiune), consum de energie termică de 9W.

G-T44R: echivalent cu Ontario C-30, un singur nucleu, tactat la 1.2GHz, cache de nivel 1 64KB, cache de nivel 2 512KB, alții la fel ca mai sus.

Toate procesoarele de mai sus sunt fabricate pe un proces TSMC de 40nm, cu un pachet BGA miniatural de 413 picioare și o suprafață de 19 x 19 mm. Chipsetul de control I / O se potrivește cu modelele A55M și A55E, toate fiind design cu un singur chip, pachet FCBGA de 605 de picior fără cap, consum de putere termică de 2.7-5.9W, suprafață 23 × 23 mm, suprafață totală de platformă 890 milimetri.

Diferența dintre cele două modele este că A55M este conectat la procesor prin intermediul magistralei PCI-E 1.0. Nu suportă PCI, nu suportă RAID 0/1/5/10 și nu are upgrade-uri FIS, Ethernet MAC, EEE și A55E. Este o magistrală PCI-E 2.0 și are toate caracteristicile de mai sus.

Platformele integrate din seria AMD G au fost adoptate pe scară largă de către industrie, iar zeci de producători au lansat sau sunt pe cale să lanseze produse similare, inclusiv Advansus, Compulab, Congatec, Fujitsu, Haier și Vectra (iEi), Kontron, Mite, Quixant , Sintrones, Starnet, WebDT, Wyse, tipuri de produse includ semnale digitale, set-top box-uri conectate, IP TV, clienți subțiri mobile și de birou, mașini de jocuri, terminale de vânzări POS, chioscuri, minipomputer SFF, pe.

De asemenea, AMD oferă suport complet pentru dezvoltarea ecosistemelor, inclusiv opțiuni multiple BIOS, Windows / Linux și suport pentru sistemul de operare în timp real, mediu de programare integrat OpenCL, instrumente de depanare la nivel de sursă, echipe dedicate de proiectare, resurse online bogate și multe altele. AMD a citat, de asemenea, Shane Rau, șeful departamentului de cercetare al departamentului IDC de calcul și stocare a semiconductorilor, potrivit căruia procesoarele integrate vor crește la rate de creștere de două cifre de peste 10% în următorii cinci ani.