Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > Un sistem de chip chip cu 8 milioane de neuroni a ieșit

Un sistem de chip chip cu 8 milioane de neuroni a ieșit

În cadrul Summit-ului de Evanghelizare al EA din Detroit, Intel a demonstrat cel mai recent sistem de chipuri PohoikiBeach, care poate simula mai mult de 8 milioane de neuroni. Apariția sistemului de mimimuri neuronale indică faptul că oamenii au făcut un pas mare spre obiectivul de "simulare a creierului".

Noul sistem neuromorfic conține până la 64 de chipsuri Loihi, care integrează 132 miliarde de tranzistori, cu o suprafață totală de 3.840 de milimetri pătrați, mai mult de 8 milioane de "neuroni" (echivalent cu creierul unor rozătoare mici) și 8 miliarde de exemplare "Synaptic". Intel a spus că sistemul de cipuri este executat de o mie de ori mai rapid decât procesorul tradițional în sarcinile de inteligență artificială, iar eficiența energetică poate fi mărită de 10.000 de ori. Noul chip de formular aduce imense progrese tehnologice în recunoașterea imaginii, conducerea autonomă și robotica automată.

Similar cu neuronii din creierul uman, Loihi are "axoni" digitali. pentru transmiterea semnalelor electrice către neuronii din apropiere, precum și pentru "dendritele" pentru recepționarea semnalelor, și există "sinapsă" pentru conexiunea dintre cele două. . Intel a spus că sistemele bazate pe acest chip au fost folosite pentru a simula senzația tactilă a pielii, pentru a controla picioarele protetice, pentru a juca jocuri de fotbal de masă și pentru alte sarcini.

Pentru cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale, care experimentează noi platforme hardware, noul sistem de imitare neurală are perspective extraordinare. In plus, cercetatorii folosesc neurochipii pentru a imbunatati modul in care protezele se adapteaza la soluri neuniforme si pentru a crea harti digitale mai precise pentru vehiculele autonome.

Intel prezice că, până la sfârșitul anului 2019, compania va lansa un sistem PohokiSprings capabil să simuleze 100 de milioane de neuroni și 1 triliu de sinapse. Sistemul va conține 768 jetoane și 1,5 trilioane de tranzistori.