Bună oaspete

conectare / Inregistreaza-te

Welcome,{$name}!

/ Deconectare
românesc
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикAfrikaansIsiXhosaisiZululietuviųMaoriKongeriketМонголулсO'zbekTiếng ViệtहिंदीاردوKurdîCatalàBosnaEuskera‎العربيةفارسیCorsaChicheŵaעִבְרִיתLatviešuHausaБеларусьአማርኛRepublika e ShqipërisëEesti Vabariikíslenskaမြန်မာМакедонскиLëtzebuergeschსაქართველოCambodiaPilipinoAzərbaycanພາສາລາວবাংলা ভাষারپښتوmalaɡasʲКыргыз тилиAyitiҚазақшаSamoaසිංහලภาษาไทยУкраїнаKiswahiliCрпскиGalegoनेपालीSesothoТоҷикӣTürk diliગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Acasă > Știri > 5 clienți majori sunt stabili? Parfum TSMC 5nm adevărat

5 clienți majori sunt stabili? Parfum TSMC 5nm adevărat

Pe 23 septembrie, potrivit Taiwan Economic Daily, procesul de 5 milimetri al TSMC a câștigat cinci clienți de bază de la Apple, HiSilicon, AMD, Bitland și Xilinx și a decis să-și extindă capacitatea de producție lunară de la 51.000 bucăți originale la 70.000 bucăți. Timpul de producție va fi avansat până în martie anul viitor.

Anul acesta, cipul A13 al Apple este rar și nu utilizează cel mai recent proces EUV de 7nm al TSMC. Cu toate acestea, unii internați au subliniat că telefonul mobil din seria 11 iPhone echipat cu acest cip tocmai a fost vândut. Cipul A14 a adoptat deja 5nm EUV în fabrica Zhongke a TSMC. Fluxul procesului a dispărut.

Versiunea recent lansată de Huawei Kirin 990 5G are binecuvântarea TSMC 7nm EUV. Se înțelege că pelicula cu flux complet de 5 nm TSMC costă aproximativ 300 de milioane de yuani, iar costul nu include autorizarea IP. Cu puterea sa financiară puternică și căutarea ridicată a tehnologiei avansate, Huawei va fi cu siguranță primul lot de adoptatori timpurii.

În ceea ce privește ceilalți trei clienți de 5 nm, Bitcoin se concentrează pe domeniul AI ofensiv. Împreună cu revenirea prețurilor bitcoin din acest an, procesul de 5 milimetri al TSMC va reprezenta un impuls puternic pentru creșterea viitoare a companiei.

AMD a colaborat cu TSMC 7nm în acest an, iar vânzările sale de CPU și GPU au fost frecvent raportate, ceea ce a obligat Nvidia, care nu era interesată de 7nm, să urmărească rapid. AMD, care a degustat dulceața, va urma în continuare tehnologia avansată a TSMC, plasând 5nm EUV.

În plus, Xilinx, un furnizor de dispozitive logice programabile (FPGA), care continuă să strălucească în domeniul cipurilor de aplicații speciale AI, continuă să împingă spre 5nm. Cererea procesului TSMC de 5 nm depășește așteptările.

Inițial, costul de 300 de milioane RMB va fi pragul ridicat al TSMC, dar în prezent, clienții importanți vor urmări decisiv. În cazul în care Nvidia se află în spatele nodului de timp al procesului de 7nm în acest an, anul viitor, nu va exclude că va căuta și „contraatac” și va prelua procesul TSMC 5 nm.

Cu toate acestea, capacitatea de producție a TSMC poate fi problematică atunci când mai multe părți fac comenzi simultan. 5nm 5LPE de la Samsung este, de asemenea, programat să fie produs în masă în prima jumătate a anului viitor sau va fi introdus într-o singură comandă, care este situația de pe ambele părți ale comenzii? Jiwei.com va continua să urmărească rapoartele.